Συνεχίζονται οι ληστείες τραπεζών με παραβίαση του συστήματος SWIFT
To SWIFT το διεθνές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων για οικονομικές συναλλαγές αποκαλύπτει νέες επιθέσεις σε τράπεζες-μέλη του, σε μια προσπάθεια να τις πείσει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλειά τους, μετά την ληστεία 81 εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές το Φεβρουάριο.
To SWIFT το διεθνές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων για οικονομικές συναλλαγές αποκαλύπτει νέες επιθέσεις σε τράπεζες-μέλη του, σε μια προσπάθεια να τις πείσει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλειά τους, μετά την ληστεία 81 εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές το Φεβρουάριο.
Σε επιστολή που έγινε γνωστή στο πρακτορείο Reuters, η υπηρεσία αποκαλύπτει νέες απόπειρες για διαδικτυακές ληστείες μέσω του διεθνούς συστήματος μεταφοράς χρημάτων μετά τον Ιούνιο, κάποιες μάλιστα από τις οποίες ήταν επιτυχημένες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιες τράπεζες αφορούν.
Τα θύματα είχαν ένα κοινό στοιχείο και αυτό ήταν η ανεπαρκής φύλαξη των τοπικών δικτύων, γεγονός που επέτρεψε στους εισβολείς να στείλουν τις εντολές μεταφοράς χρημάτων ως εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές, όπως διευκρινίζεται.
Πάντως, η υπηρεσία έχει προβεί σε ενημέρωση του λογισμικού της, ενημέρωση που καλούνται να κάνουν έως τις 19 Νοεμβρίου όλες οι τράπεζες-μέλη, διαφορετικά σε περίπτωση που καταγραφούν νέες διαδικτυακές ληστείες με τη μέθοδο αυτή θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των τραπεζών με αρνητικές συνέπειες για τη φήμη και το μέλλον τους.
Reuters,tech.in.gr
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442