Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα αρωγός στην υπεράσπιση του πολιτισμού

Παυλόπουλος: Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα αρωγός στην υπεράσπιση του πολιτισμού

«To αρχαίο ελληνικό πνεύμα μπορεί να βοηθήσει σήμερα τον άνθρωπο να υπερασπισθεί τον πολιτισμό μας που κινδυνεύει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σήμερα σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος».

«To αρχαίο ελληνικό πνεύμα μπορεί να βοηθήσει σήμερα τον άνθρωπο να υπερασπισθεί τον πολιτισμό μας που κινδυνεύει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος».

«Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ουσιαστικώς δημιούργησε το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, διότι ήταν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα που μετέτρεψε σταδιακά την πληροφορία σε γνώση και τη γνώση σε σοφία, άρα δημιούργησε την επιστήμη. Απάλλαξε τον άνθρωπο από το μύθο, ‘ξεμάγεψε’ τη σκέψη του, τον απελευθέρωσε από δόγματα και του έμαθε τη σχετικότητα και την αμφισβήτηση κάθε επιστημονικής ανακάλυψης. Με άλλες λέξεις, του άνοιξε το δρόμο της σύγχρονης δημιουργίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «αυτή η ανεκτίμητη συμβολή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος μπορεί να βοηθήσει σήμερα τον άνθρωπο να υπερασπισθεί τον πολιτισμό μας που κινδυνεύει, επειδή στις μέρες μας η σοφία τείνει να γίνει και πάλι απλή γνώση και η γνώση ‘ταξινομημένη’ πληροφορία».

«Οι κίνδυνοι αυτοί για τον πολιτισμό μας οφείλονται, ιδίως, πρώτον στο ότι η τεχνολογία έχει πολλές φορές ‘ξεστρατίσει’ προς την κατεύθυνση της απομονωτικής εξειδίκευσης, η οποία αποκλείει την συνολική σύλληψη κάθε επιστημονικού αντικειμένου, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Και δεύτερον, στο ότι η αχαλίνωτη και χωρίς κανόνες οικονομική παγκοσμιοποίηση, μέσω της ‘απορρύθμισης’ και του αποκλεισμού οποιασδήποτε προστατευτικής και διορθωτικής κρατικής παρέμβασης, οδηγεί σε έναν άκρατο υλισμό που αποπροσανατολίζει πλήρως τον άνθρωπο, δοθέντος ότι καταστρέφει κάθε οραματική αντιμετώπιση της επιστήμης και της εν γένει πνευματικής δημιουργίας. Άρα ωθεί τον άνθρωπο να ‘προσαρμοσθεί’ στην ύλη και όχι στο πνεύμα» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024