Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα επωφελές Brexit προσπαθεί να σχεδιάσει η Τερίζα Μέι

Ένα επωφελές Brexit προσπαθεί να σχεδιάσει η Τερίζα Μέι

Αναλυτικό προσχέδιο για το πώς η βρετανική οικονομία θα επωφεληθεί του Brexit έχει ζητήσει η πρωθυπουργός Τερίζα Μέι να της έχουν παραδώσει οι υπουργοί της πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του G20 που φιλοξενείται στο Χαντζού της Κίνας, στις 4-5 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο, καθώς άλλοι είναι υπέρμαχοι της εξόδου, ενώ άλλοι όχι.

Αναλυτικό προσχέδιο για το πώς η βρετανική οικονομία θα επωφεληθεί του Brexit έχει ζητήσει η πρωθυπουργός Τερίζα Μέι να της έχουν παραδώσει οι υπουργοί της πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του G20 που φιλοξενείται στο Χαντζού της Κίνας, στις 4-5 Σεπτεμβρίου.

Τις σχετικές πληροφορίες επικαλείται η εφημερίδα «The Sunday Telegraph», σύμφωνα με την οποία το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη στο Τσέκερς, στην επίσημη εξοχική πρωθυπουργική κατοικία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν και η κίνηση αυτή δείχνει τη βούληση της Μέι να επιταχύνει τις διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Πόσω μάλλον όταν το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο ως προς το Brexit, με πάνω από τα τρία τέταρτα των υπουργών να έχουν ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Τέτοια είναι η περίπτωση του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, που σύμφωνα με τη «Sunday Times» είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τα σχέδια των συναδέλφων του που θεωρούνται υπέρμαχοι της εξόδου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά για τον κλάδο χρηματοοικονομικών της χώρας, δηλαδή για το Σίτι του Λονδίνου.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις καθώς και ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να χάσει αυτή την πρόσβαση προκειμένου να ικανοποιηθεί η δέσμευση Μέι για έξοδο από την ΕΕ και να επιβληθούν συνοριακοί έλεγχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024