Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Τρεις τούρκοι πολίτες στη Ρόδο και μία πενταμελής οικογένεια Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη εισήλθαν την Τετάρτη παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές. Επίσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα διέφυγε και ο τούρκος ποδοσφαιριστής Αρί Φερντέμ.

Τρεις τούρκοι πολίτες στη Ρόδο και μία πενταμελής οικογένεια τούρκων στην Αλεξανδρούπολη εισήλθαν, χθες Τετάρτη, παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα Fm.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσαν ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι η ζωή τους κινδυνεύει στη Τουρκία, ενώ προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Η Καθημερινή, η οικογένεια έφτασε στην Αλεξανδρούπολη πιθανότατα με βάρκα από τον Έβρο. Με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.
Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια. Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Επίσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα διέφυγε και ο τούρκος ποδοσφαιριστής Αρί Φερντέμ, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Ο Φερντέμ έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με τον επίσης καταζητούμενο τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Χακάν Σουκούρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024