Tesla Model S P100D: Στην πανίσχυρη πλευρά της ηλεκτροκίνησης
Η καλιφορνέζικη «ηλεκτροκίνητη» φίρμα αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση του προσφάτως ανανεωμένου Model S με μπαταρία 100 kWh και επιδόσεις επιτάχυνσης που μόνο supercars όπως η LaFerrari και η Porsche 918 Spyder μπορούν να νικήσουν.
Πιστή στην υπόσχεσή της, η Tesla λανσάρει την ισχυρότερη εκδοχή του τετράθυρου μοντέλου της με τα διακριτικά P100D το οποίο επωφελείται από νέα μπαταρία απόδοσης 100 kWh και συστήνεται ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.
Με χρόνο επιτάχυνσης από 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο καταφέρνει να υπολείπεται ως προς αυτήν την παράμετρο μόνο σε σχέση με supercars όπως η Ferrari LaFerrari και η Porsche 918 Spyder με τον Elon Musk να επισημαίνει ότι όντως η συγκεκριμένη έκδοση του Model S μπορεί να μην είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο σε απόλυτες τιμές, ωστόσο σίγουρα είναι το πιο προσιτό και ευρείας παραγωγής σε σχέση με τα supercars τα οποία μπορούν να το ξεπεράσουν σε ό,τι αφορά τον χρόνο επιτάχυνσης.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της νέας έκδοσης του Model S, P100D όπως και όλη η υπόλοιπη γκάμα μοντέλων της Tesla είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με τετρακίνηση και στη διάταξη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και το σπορ πρόγραμμα Ludicrous. Εκτός από τον καταιγιστικό χρόνο επιτάχυνσής του, το S P100D υπόσχεται ηλεκτρική επιπλέον ηλεκτρική αυτονομία 613 χλμ.
Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του εναρμονίζονται με τις αλλαγές που προσφάτως εισήγαγε η Tesla για όλη την γκάμα του Model S η ανανέωση του οποίου απλοποίησε τη διάρθρωση της γκάμας καθιστώντας παράλληλα πιο προσιτή την απόκτησή του με την εισαγωγή μια νέας βασικής έκδοσης.
Εκτός από την νέα έκδοση του Model S η υψηλότερης απόδοσης μπαταρία των 100 kWh θα είναι διαθέσιμη και για το SUV της Tesla Model X το οποίο στην αντίστοιχη νέα έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 542 χλμ.
auto.in.gr
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442