Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla Model S P100D: Στην πανίσχυρη πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Tesla Model S P100D: Στην πανίσχυρη πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Η καλιφορνέζικη «ηλεκτροκίνητη» φίρμα αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση του προσφάτως ανανεωμένου Model S με μπαταρία 100 kWh και επιδόσεις επιτάχυνσης που μόνο supercars όπως η LaFerrari και η Porsche 918 Spyder μπορούν να νικήσουν.

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Tesla λανσάρει την ισχυρότερη εκδοχή του τετράθυρου μοντέλου της με τα διακριτικά P100D το οποίο επωφελείται από νέα μπαταρία απόδοσης 100 kWh και συστήνεται ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Με χρόνο επιτάχυνσης από 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο καταφέρνει να υπολείπεται ως προς αυτήν την παράμετρο μόνο σε σχέση με supercars όπως η Ferrari LaFerrari και η Porsche 918 Spyder με τον Elon Musk να επισημαίνει ότι όντως η συγκεκριμένη έκδοση του Model S μπορεί να μην είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο σε απόλυτες τιμές, ωστόσο σίγουρα είναι το πιο προσιτό και ευρείας παραγωγής σε σχέση με τα supercars τα οποία μπορούν να το ξεπεράσουν σε ό,τι αφορά τον χρόνο επιτάχυνσης.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της νέας έκδοσης του Model S, P100D όπως και όλη η υπόλοιπη γκάμα μοντέλων της Tesla είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με τετρακίνηση και στη διάταξη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και το σπορ πρόγραμμα Ludicrous. Εκτός από τον καταιγιστικό χρόνο επιτάχυνσής του, το S P100D υπόσχεται ηλεκτρική επιπλέον ηλεκτρική αυτονομία 613 χλμ.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του εναρμονίζονται με τις αλλαγές που προσφάτως εισήγαγε η Tesla για όλη την γκάμα του Model S η ανανέωση του οποίου απλοποίησε τη διάρθρωση της γκάμας καθιστώντας παράλληλα πιο προσιτή την απόκτησή του με την εισαγωγή μια νέας βασικής έκδοσης.

Εκτός από την νέα έκδοση του Model S η υψηλότερης απόδοσης μπαταρία των 100 kWh θα είναι διαθέσιμη και για το SUV της Tesla Model X το οποίο στην αντίστοιχη νέα έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 542 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024