Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά πλήγματα εναντίον της ISIS αλλά και των Κούρδων στη Συρία

Τουρκικά πλήγματα εναντίον της ISIS αλλά και των Κούρδων στη Συρία

Μέσα του τουρκικού πυροβολικού στη μεθόριο με τη Συρία προχώρησαν, σύμφωνα με αναφορές, σε χτυπήματα σε θέσεις της τζιχαντιστικής ISIS αλλά και των κουρδικών δυνάμεων της YPG. Κάποιων εκ των πληγμάτων είχαν προηγηθεί πυρά σε τουρκική μεθοριακή πόλη. 

Μέσα του τουρκικού πυροβολικού στη μεθόριο με τη Συρία προχώρησαν, σύμφωνα με αναφορές, σε χτυπήματα σε θέσεις της τζιχαντιστικής ISIS αλλά και των κουρδικών δυνάμεων της YPG.
{{{ map }}}
Η Άγκυρα είχε δείξει πως προτίθεται να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη Συρία, λέγοντας επίσης μετά το μακελειό στο Γκαζίαντεπ πως η μεθόριος πρέπει να «εκκαθαριστεί πλήρως» από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τις αναφορές σε τουρκικά ΜΜΕ, τα νέα πλήγματα δεν στόχευαν μόνο την ISIS αλλά και κουρδικές δυνάμεις στην Τζαραμπλούς και το Μαντίζμπ.

Κάποιων εκ των πληγμάτων είχαν προηγηθεί πυρά σε τουρκική μεθοριακή πόλη, όπως μετέδωσε στη συνέχεια το τουρκικό NTV.

Σύμφωνα με αυτήν την αναφορά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν την Τρίτη πως ερίφθησαν 40 όλμοι ως αντίποινα σε θέσεις της ISIS.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στο τουρκικό Γκαζίαντεπ, υπάρχουν αναφορές πως στην πόλη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.500 σύροι αντικαθεστωτικοί που «περιμένουν» να προχωρήσουν σε επίθεση.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης Καρκαμίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, να την εγκαταλείψουν.

Η Καρκαμίς, η οποία βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων απέναντι από την Τζαράμπλους, επλήγη από δύο. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι ανταπέδωσε τα πυρά, πλήττοντας στόχους των τζιχαντιστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024