Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «τιμωρός» πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να φύγει από τον ΟΗΕ

Ο «τιμωρός» πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να φύγει από τον ΟΗΕ

Οι μέθοδοι με τις οποίες ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων αντιμετωπίζει τους εμπόρους ναρκωτικών έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ΟΗΕ. Ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε απάντησε στον Οργανισμό με σκληρά λόγια, ακόμα και με απειλή «διαζυγίου».

Οι μέθοδοι με τις οποίες ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων αντιμετωπίζει τους εμπόρους ναρκωτικών έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε απάντησε στον Οργανισμό με σκληρά λόγια, ακόμα και με απειλή «διαζυγίου».

Σε ομιλία του δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Κίνα και αρκετές χώρες της Αφρικής να σχηματίσουν έναν νέο διεθνή Οργανισμό.

Από τον Μάιο που εξελέγη στην προεδρία της χώρας, ο Ντουτέρτε είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι σκληρός με τους εμπόρους ναρκωτικών και κράτησε το λόγο του: 900 ύποπτοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο αρμόδιοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών άσκησαν δριμύτατη κριτική στον Ντουτέρτε, λέγοντας ότι οι μεθόδοι του ισοδυναμούν «με υποκίνηση σε βία, έγκλημα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Ο πρόεδρος απάντησε, λέγοντας ότι οι δύο αξιωματούχοι είναι απλά ηλίθιοι, αφού δεν έχουν λάβει υπόψη τις αθώες ζωές που έχουν χαθεί από τους εμπόρους ναρκωτικών.

«Δεν θέλω να σας προσβάλω, αλλά ίσως είναι καλύτερα να φύγουμε. Μόνο να ασκείτε κριτική ξέρετε» είπε, ενώ αναρωτήθηκε «πού είναι ο ΟΗΕ και τι έχει κάνει για την καταπολέμηση της πείνας και των πολέμων σε Ιράκ και Συρία».

Ο Ντουτέρτε πέτυχε σαρωτική νίκη στις εκλογές του Μαΐου. Υπήρξε για δύο δεκαετίες δήμαρχος της πόλης Νταβάο, όπου «κέρδισε» τον τίτλο του «Τιμωρού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024