ΥΠΕΞ: Παρελήφθη το τουρκικό αίτημα για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών
Παρελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών το τουρκικό αίτημα δικαστικής έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών. Το αίτημα προωθήθηκε αυθημερόν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παρελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών το τουρκικό αίτημα δικαστικής έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών, οι οποίοι προσγείωσαν στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν.
Το αίτημα προωθήθηκε αυθημερόν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «προχωρεί άμεσα στον έλεγχο νομιμότητας και στη σχετική διαδικασία και εφόσον συντρέχουν οι όροι πιθανότατα αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου θα αποστείλει το φάκελο προς την αρμόδια Εισαγγελία».
Εξάλλου, αύριο Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οκτώ στρατιωτικοί που κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59