Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρόνιο νόσημα επικαλέστηκε ο 78χρονος οδηγός του ταχύπλοου

Χρόνιο νόσημα επικαλέστηκε ο 78χρονος οδηγός του ταχύπλοου

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε τη λάντζα ήταν 78 ετών. Σύμφωνα με tovima.gr,  ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση επικαλέστηκε χρόνιο νόσημα.

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε τη λάντζα ήταν 78 ετών. Σύμφωνα με tovima.gr, ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση επικαλέστηκε χρόνιο νόσημα.

Στη συνέχεια και βλέποντας την κατάστασή του, ζητήθηκε βεβαίωση από νοσοκομείο της Αθήνας, η οποία έφτασε στην Αίγινα με ταχύπλοο λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, λοιπόν, είναι εάν ο 78χρονος είχε άδεια, πότε την είχε ανανεώσει και εάν τηρήθηκε η νομοθεσία σε ό,τι αφορά θέματα υγείας.

Τι ισχύει στη νομοθεσία για τους κατόχους άδειας ταχύπλοου; Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές, μετά τα 65 χρόνια η άδεια πρέπει να ανανεώνεται ανά 3ετία και σε περίπτωση που υπάρχουν ή προκύψουν προβλήματα υγείας να γίνεται περιοδική ανανένωση ή να ανακαλείται. Και εδώ εμπίπτει η περίπτωση του ηλικιωμένου.

Συγκεριμένα ο νόμος αναφέρει:

«Η άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους ισχύει μέχρι ο κάτοχός της να συμπληρώσει το εξηκοστό πέμπτο (65) έτος της ηλικίας του. Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας αυτής, η άδεια πρέπει να ανανεωθεί.

» Για την ανανέωση υποβάλλεται αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΣΤ ́ του παρόντος κανονισμού, εφαρμοζομένων ανάλογα, ως προς την υγεία και καταλληλότητα, των διατάξεων της περίπτωσης β της παραγράφου 3. Ειδικότερα, εφόσον προσκομισθούν ιατρικές βεβαιώσεις, η ανανέωση ισχύει για μία τριετία, με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης των ιατρικών βεβαιώσεων, ενώ αν προσκομισθεί επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου οχήματος ή μοτοσικλέτας ή μοτοποδηλάτου, η ισχύς της ανανέωσης συμπίπτει χρονικά με αυτήν της άδειας οδήγησης. Επίσης, περιοδική ανανέωση της άδειας γίνεται σε όποιον χειριστή, ανεξαρτήτως ηλικίας, κρίνεται αυτό αναγκαίο από ιατρικής πλευράς, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών παρατηρήσεων ή ενδείξεων του πιστοποιητικού υγείας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024