Γαλλικές οργανώσεις δικαιωμάτων και μουσουλμανικές ενώσεις σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της απαγόρευσης του δήμου των Καννών για τα «μπουρκίνι» -μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο- σε παραλίες της Ριβιέρας. Ο κεντροδεξιός δήμαρχος είχε προχωρήσει στην απαγόρευση στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Γαλλικές οργανώσεις δικαιωμάτων και μουσουλμανικές ενώσεις σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της απαγόρευσης του δήμου των Καννών για τα «μπουρκίνι» -μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο- σε παραλίες της Ριβιέρας.

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος είχε προχωρήσει στην απαγόρευση στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης. Σκεπτικό του ήταν αφ’ ενός το ζήτημα της ασφάλειας, και αφ’ ετέρου -όπως είχε χαρακτηριστικά τονίσει- ότι τέτοια μαγιό είναι «επιδεικτικά ακραίων ισλαμικών» πεποιθήσεων.

Η οργάνωση «Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» (LDH) υποστήριξε πως η απαγόρευση «αφαιρεί από την αρχή του κοσμικού κράτους την ουσία της».

Από την πλευρά της η οργάνωση «Επιτροπή κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία» (CCIF) εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για αυτή τη νέα επίθεση στις πιο θεμελιώδεις αρχές Δικαίου».

Η ένωση SOS racisme υποστήριξε πως η απόφαση είναι αποτέλεσμα και τμήμα «στρατηγικής της έντασης», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr