Τουλάχιστον δέκα παιδιά σκοτώθηκαν κι άλλα 21 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή, την οποία πραγματοποίησε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σε σχολείο, στα βόρεια της χώρας, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Στην περιοχή που βρέθηκε στο στόχαστρο του αεροπορικού βομβαρδισμού κυριαρχούν οι Χούθι.

«Οι MSF έλαβαν σήμερα 21 τραυματίες και δέκα νεκρούς στο Χάινταν. Όλοι ήταν κάτω από 15 ετών» σημειώνει η διεθνής οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η τραγωδία αυτή, σημειώθηκε την ώρα που το Κοινοβούλιο της Υεμένης συνεδρίαζε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια διετία.

Ανώτερος αξιωματούχος του κινήματος Χούθι κατηγόρησε για την επίθεση τον συνασπισμό υπό την Σαουδική Αραβία που βρίσκεται σε πόλεμο με το κίνημα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας δεν σχολίασε την αεροπορική επίθεση.

Στη διάρκεια του πολέμου έχουν χάσει τη ζωή τους 6.400 άτομα, τα μισά από αυτά πολίτες.

Οι Χούθι και οι σύμμαχοί τους, στο κόμμα του Λαϊκού Γενικού Κογκρέσου (GPC) υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά, παρά τους σκληρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του, τους θεωρεί ως πραξικοπηματίες, αφού κατέλαβαν την πρωτεύουσα με τη βία τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Χαντί χαρακτήρισε παράνομη τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου και προειδοποίησε τους βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ