Φελπς: «Σε 48 ώρες όλα θα έχουν τελειώσει, το κορμί υποφέρει από την υπερπροσπάθεια»
Ο Μάικλ Φελπς συνεχίζει να προσθέτει «χρυσές» σελίδες στη σπουδαία καριέρα του, καθώς έγινε ο πρώτος και μοναδικός κολυμβητής στην ιστορία με τέσσερις Ολυμπιακούς τίτλους στο ίδιο αγώνισμα. Το νέο κατόρθωμα του 31χρονου Αμερικανού «σούπερμαν», επιτεύχθηκε με τη νίκη του στα 200μ. μικτή ατομική, αγώνισμα στο οποίο είχε επικρατήσει στην Αθήνα, στο Πεκίνο και στο Λονδίνο, πριν κάνει το «4 στα 4» στο Ρίο. Ο σουπερστάρ της παγκόσμιας κολύμβησης θα έχει τώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το 23ο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο, καθώς προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδας.
Ο Μάικλ Φελπς συνεχίζει να προσθέτει «χρυσές» σελίδες στη σπουδαία καριέρα του, καθώς έγινε ο πρώτος και μοναδικός κολυμβητής στην ιστορία με τέσσερις Ολυμπιακούς τίτλους στο ίδιο αγώνισμα.
Το νέο κατόρθωμα του 31χρονου Αμερικανού «σούπερμαν», επιτεύχθηκε με τη νίκη του στα 200μ. μικτή ατομική, αγώνισμα στο οποίο είχε επικρατήσει στην Αθήνα, στο Πεκίνο και στο Λονδίνο, πριν κάνει το «4 στα 4» στο Ρίο. Ο σουπερστάρ της παγκόσμιας κολύμβησης θα έχει τώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το 23ο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο, καθώς προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδας.
«Δεν ξέρω τι να πω. Ούτε εγώ πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω αυτές τις κούρσες στο Ρίο. Το όνειρο μου ήταν να έρθω στη Βραζιλία για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα μου. Τελικά τα πράγματα πήγαν καλύτερα, από ότι περίμενα κι εγώ ο ίδιος», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός σταρ και συμπλήρωσε, κάνοντας μορφασμούς πόνου:
«Πονάω πολύ. Ολο μου το κορμί υποφέρει από τη μεγάλη προσπάθεια. Εχω κουραστεί πολύ από την υπερπροσπάθεια».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τους μελλοντικούς στόχους και ο Φελπς ήταν αφοπλιστικός: «Δεν υπάρχει μέλλον. Επί 20 χρόνια δίνω μάχες στην κολύμβηση και σε 48 ώρες όλα θα τελειώσουν. Μετά το Ρίο θα αποσυρθώ οριστικά και θα αφιερώσω το χρόνο μου στους δικούς μου ανθρώπους».
Να σημειωθεί πως ο Φελπς είναι εθνικός ήρωας στις ΗΠΑ και ειδικά στη Βαλτιμόρη, όπου γεννήθηκε και λατρεύεται σαν ήρωας. Είναι οπαδός της ομάδας της πόλης, στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, των Baltimore Ravens, οι οπαδοί της οποίας πίνουν νερό στ’ όνομα του.
Μάλιστα λίγο πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου στο ματς με τους Panthers, ο αγώνας διακόπηκε με εντολή της διοίκησης, με σκοπό να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι την προσπάθεια του στο Ρίο από την γιγαντοοθόνη του γηπέδου!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Τα εντυπωσιακά ρεκόρ της Ισπανίας και του Ντε λα Φουέντε!
- Οι «χειροπέδες» του Ντε Λα Φουέντε
- Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες: Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των οπαδών τη στιγμή του γκολ [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442