Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φελπς έχει αρχίσει να καταρρίπτει πια και τα ρεκόρ των αρχαίων Ελλήνων...

Ο Φελπς έχει αρχίσει να καταρρίπτει πια και τα ρεκόρ των αρχαίων Ελλήνων…

Ο αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς έχει σταματήσει να κάνει τον κόπο να μετρά τα χρυσά μετάλλια -έχει μαζέψει 22, μέχρι το πρωί της Παρασκευής- και πλέον αρχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ όχι μόνο των σύγχρονων αλλά μέχρι και των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην προσοχή των ξένων ΜΜΕ υπέπεσε ότι ο κολυμβητής έχει πια περισσότερες προσωπικές πρωτιές κι από τον σούπερ-σταρ της αρχαιότητας, Λεωνίδα τον Ρόδιο.

Ο αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς έχει σταματήσει να κάνει τον κόπο να μετρά τα χρυσά μετάλλια –έχει μαζέψει 22, μέχρι το πρωί της Παρασκευής– και πλέον αρχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ όχι μόνο των σύγχρονων αλλά μέχρι και των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην προσοχή των ξένων ΜΜΕ υπέπεσε ότι ο κολυμβητής έχει πια περισσότερες προσωπικές πρωτιές κι από τον σούπερ-σταρ της αρχαιότητας, Λεωνίδα τον Ρόδιο.

Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος έζησε τον 2ο αιώνα προ Χριστού και είχε τερματίσει πρώτος 12 φορές σε τέσσερις ξεχωριστές Ολυμπιάδες (από την 154η μέχρι την 157η). Είχε νικήσει σε τρία αθλήματα κάθε φορά (χρίστηκε δηλαδή «τριαστής»), το στάδιο (αγώνας δρόμου περίπου 200 μέτρων), τον δίαυλο (διπλάσια διαδρομή) και τον οπλίτη δρόμο (αγώνας δρόμου με πανοπλία).

Ο αγώνας δρόμου με πανοπλία, το βάρος της οποίας άλλαζε σημαντικά το αγώνισμα, απαιτούσε διαφορετικό σωματότυπο και για αυτό ήταν σπανιότατο να νικήσει αθλητής και στα τρία αγωνίσματα. Είχαν υπάρξει μόνο άλλοι έξι τριαστές στην αρχαιότητα, κι όλοι τους είχαν τα είχαν καταφέρει μόνο μία φορά.

Το πιο πρόσφατο, μέχρι στιγμής, από τα μετάλλια του Φελπς μπορεί να είναι το 22ο χρυσό -δηλαδή, η 22η πρωτιά (στην αρχαιότητα κότινο έπαιρνε μόνο ο πρώτος)- αλλά πολλά από αυτά ήταν σε σκυταλοδρομίες, οπότε, με την αυστηρή έννοια, δεν τα κέρδισε μόνος του.

Όμως το νέο μετάλλιο είναι το 13ο προσωπικό του Φελπς, οπότε, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το BBC, καταφέρνει πια να αφήσει στην ιστορία και το ολυμπιακό ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου.

Ίσως τη διαφορά όμως να την έκανε η παραδοσιακή τεχνική της… βεντούζας -η οποία μαρτυρείται στον ελληνικό χώρο από τον Ιπποκράτη (προηγουμένως την γνώριζαν τουλάχιστον και οι Αιγύπτιοι) μέχρι τις γιαγιάδες των τελευταίων δεκαετιών στα χωριά…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024