Κύπρος: Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2016
Ρυθμό ανάπτυξης 2,7% σε ετήσια βάση και στο β' τρίμηνο του 2016 δείχνουν για την οικονομία της Κύπρου τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Την ικανοποίησή του για τη θετική πορεία εξέφρασε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η αναπτυξιακή προοπτική δεν πρέπει να υπονομευθεί, μέσα από την επιστροφή σε ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος.
Ρυθμό ανάπτυξης 2,7% σε ετήσια βάση και στο β’ τρίμηνο του 2016 δείχνουν για την οικονομία της Κύπρου τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Σε γραπτή δήλωση, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών.
«Αυτή η αναπτυξιακή προοπτική δεν πρέπει να υπονομευθεί, μέσα από την επιστροφή σε ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος, αλλά αντιθέτως πρέπει να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί μέσα από μια σταθερή και υπεύθυνη συνέχιση της προσπάθειας» σημείωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά 2,7% σε ετήσια βάση, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ, ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες.
Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% έναντι ανάπτυξης 1,0% το πρώτο τρίμηνο.
Είναι το έκτο συνεχές τρίμηνο που η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από ύφεση που κράτησε για 14 συνεχή τρίμηνα, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου εκτιμά ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, μεταποίηση, κατασκευές, και μεταφορές.
Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.
Το εξωγενές περιβάλλον για την κυπριακή οικονομία παραμένει θετικό, παρά την αβεβαιότητα που είχε προκαλέσει το Brexit.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει» – Σταματά τις εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442