Ενόργανη: Συναρπαστικός τελικός με τον Οτσιμούρα να κερδίζει το σύνθετο ατομικό
Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κοχέι Ουτσιμούρα να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ουκρανό Όλεγκ Βερνιάεφ με 92.266β., ο οποίος μέχρι και το 5ο όργανο ήταν πρώτος και πήγαινε για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Το χάλκινο πήρε ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ με 90.641β.
Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κοχέι Ουτσιμούρα να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ουκρανό Όλεγκ Βερνιάεφ με 92.266β., ο οποίος μέχρι και το 5ο όργανο ήταν πρώτος και πήγαινε για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, που ένας Ολυμπιονίκης κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο συγκεκριμένο σύνθετο αγώνισμα. Και ήταν πάλι Ιάπωνας, ο Σαβάο Κάτο, που το είχε πετύχει αυτό, το 1968 και το 1972.
Πάντως, η τελευταία βαθμολογία στον Βερνιάιεφ, που έδωσε το χρυσό στον Ουτσιμούρα, δεν άρεσε στο κοινό, που την θεώρησε χαμηλή και αποδοκίμασε τους κριτές. Το χάλκινο πήρε ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ με 90.641β. χαρίζοντας στη Μεγάλη Βρετανία μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ύστερα από 108 χρόνια!
Ο Μάριος Γεωργίου, στην πρώτη παρουσία της Κύπρου σε τελικό ενόργανης γυμναστικής σε Ολμπιακούς Αγώνες, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του και σταμάτησε μετά το τρίτο όργανο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 24ος με 12.833β.
Οι πρώτοι οκτώ του τελικού:
1. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 92.365
2. Όλεγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία) 92.266
3. Μαξ Γουίτλοκ (Μ. Βρετανία) 90.641
4. Νταβίντ Μπελιάφσκι (Ρωσία) 90.498
5. Τσαοπάν Λιν (Κίνα) 90.230
6. Σουντί Ντενγκ (Κίνα) 90.130
7. Σάμουελ Μίκουλακ (ΗΠΑ) 89.631
8. Νιλ Γουίλσον (Μ. Βρετανία) 89.565
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442