Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Ποδόσφαιρο (Α): Επιτέλους νίκη για τη Βραζιλία, τα ζευγάρια στους «8»

Η Ονδούρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με το 1-1 κόντρα στην Αργεντινή πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Πρώτη στον όμιλο τερμάτισε η Πορτογαλία μετά το 1-1 με την Αλγερία. Λίγο αργότερα, στους προημιτελικούς πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δέυτερη θέση αντίστοιχα στον Γ΄ όμιλο.

Η Ονδούρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με το 1-1 κόντρα στην Αργεντινή πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Λοσάνο με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρτίνες έφερε το ματς στα ίσια. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν καταστροφικό για την Αργεντινή, που έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Πρώτη στον όμιλο τερμάτισε η Πορτογαλία μετά το 1-1 με την Αλγερία. Οι Ίβηρες, που πέρασαν στους «8» ως πρώτοι, προηγήθηκαν με το πέναλτι του Πασιένσια στο 25΄, αλλά πέντε λεπτά μετά οι Αλγερινοί ισοφάρισαν με τον Μπενκάμπλια.

Λίγο αργότερα, στους προημιτελικούς πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δέυτερη θέση αντίστοιχα στον Γ΄ όμιλο.

Η Νότια Κορέα επικράτησε στο κρίσιμο ματς 1-0 του Μεξικού κι έτσι άφησε εκτός συνέχειας τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Λονδίνου. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Τσανγκχούν Κουόν στο 77ο λεπτό.

Η Γερμανία έπαιζε με την ομάδα των Νησιών Φίτζι, η οποία βρίσκεται από… σπόντα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας.

Η παραδοσιακή δύναμη της ηπείρου, η Αυστραλία, έχει… μετακομίσει στην ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κι έτσι απόλυτη κυρίαρχος στην Ωκεανία είναι η Νέα Ζηλανδία.

Ομως, στους προκριματικούς χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αποκλείστηκε στα «χαρτιά» κι έτσι τη θέση της πήραν τα Φίτζι που γνωρίζουν διαδοχικές συντριβές. Ως γνωστό, η Γερμανία δεν… χαρίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και σταμάτησε στα δέκα γκολ!

Τελικό σκορ 10-0 με τον Νιλς Πέτερσεν να πετυχαίνει πέντε γκολ (14΄,33΄,40΄,63΄,70΄), τον Μαξιμίλιαμ Μάγερ τρία (30΄,49΄,52΄) και τον Σερζ Γκναμπρί δύο (8΄,45΄).

Επιτέλους νίκη για τη Βραζιλία

Η Βραζιλία πήρε την πρώτη νίκη στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο επικρατώντας άνετα της Δανίας με 4-0. Τα γκολ για την «σελεσάο» πέτυχαν οι Γκάμπριελ Μπαρμπόσα (26΄, 80΄), Γκάμπριελ Χεσούς (40΄) και Λουάν (50΄). Με την νίκη της αυτή η Βραζιλία πήρε την πρώτη θέση στο Α΄ όμιλο και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία (14/8). Την πρόκριση για τους «8» πήρε και η Δανία που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Νιγηρία (13/8).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Ιράκ και Νότια Αφρική αναδείχθηκαν ισόπαλες μ 1-1 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η ομάδα της Αφρικής προηγήθηκε στο 6΄με τον Μουτόπα, αλλά οι Ιρακινοί ισοφάρισαν στο 14΄με τον Σαάντ.

Πέρασαν και Νιγηρία, Κολομβία

Στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών πέρασαν η Νιγηρία και η Κολομβία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στον Β΄ όμιλο. Στο σημερινό αγώνα των δύο ομάδων, η Κολομβία επικράτησε με 2-0 με τέρματα των Γκουτιέρες (4΄) και Ντορλάν (63΄) .

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ιαπωνία νίκησε με 1-0 την Σουηδία, με το τέρμα που πέτυχε ο Γιατζίμα στο 65΄.

Α΄ όμιλος

Δανία-Βραζιλία 0-4

Νότια Αφρική-Ιράκ 1-1

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Βραζιλία 5

Δανία 4

—————

Ιράκ 3

Νότια Αφρική 2

Β΄ όμιλος

Κολομβία-Νιγηρία 2-0

Ιαπωνία-Σουηδία 1-0

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Νιγηρία 6

Κολομβία 5

—————

Ιαπωνία 4

Σουηδία 1

Γ΄ όμιλος

Γερμανία-Φίτζι 10-0

Ν.Κορέα-Μεξικό 1-0

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Ν. Κορέα 7

Γερμανία 5

—————

Μεξικό 4

Φίτζι 0

Δ΄ όμιλος

Αλγερία-Πορτογαλία 1-1

Αργεντινή-Ονδούρα 1-1

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Πορτογαλία 7

Ονδούρα 4

—————

Αργεντινή 4

Αλγερία 1

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Πορτογαλία-Γερμανία 13/8

Νιγηρία-Δανία 13/8

Ν.Κορέα-Ονδούρα 14/8

Κολομβία-Βραζιλία 14/8

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024