Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Ποδόσφαιρο (Α): Επιτέλους νίκη για τη Βραζιλία, τα ζευγάρια στους «8»

Η Ονδούρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με το 1-1 κόντρα στην Αργεντινή πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Πρώτη στον όμιλο τερμάτισε η Πορτογαλία μετά το 1-1 με την Αλγερία. Λίγο αργότερα, στους προημιτελικούς πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δέυτερη θέση αντίστοιχα στον Γ΄ όμιλο.

Η Ονδούρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με το 1-1 κόντρα στην Αργεντινή πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Λοσάνο με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρτίνες έφερε το ματς στα ίσια. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν καταστροφικό για την Αργεντινή, που έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Πρώτη στον όμιλο τερμάτισε η Πορτογαλία μετά το 1-1 με την Αλγερία. Οι Ίβηρες, που πέρασαν στους «8» ως πρώτοι, προηγήθηκαν με το πέναλτι του Πασιένσια στο 25΄, αλλά πέντε λεπτά μετά οι Αλγερινοί ισοφάρισαν με τον Μπενκάμπλια.

Λίγο αργότερα, στους προημιτελικούς πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δέυτερη θέση αντίστοιχα στον Γ΄ όμιλο.

Η Νότια Κορέα επικράτησε στο κρίσιμο ματς 1-0 του Μεξικού κι έτσι άφησε εκτός συνέχειας τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Λονδίνου. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Τσανγκχούν Κουόν στο 77ο λεπτό.

Η Γερμανία έπαιζε με την ομάδα των Νησιών Φίτζι, η οποία βρίσκεται από… σπόντα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας.

Η παραδοσιακή δύναμη της ηπείρου, η Αυστραλία, έχει… μετακομίσει στην ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κι έτσι απόλυτη κυρίαρχος στην Ωκεανία είναι η Νέα Ζηλανδία.

Ομως, στους προκριματικούς χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αποκλείστηκε στα «χαρτιά» κι έτσι τη θέση της πήραν τα Φίτζι που γνωρίζουν διαδοχικές συντριβές. Ως γνωστό, η Γερμανία δεν… χαρίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και σταμάτησε στα δέκα γκολ!

Τελικό σκορ 10-0 με τον Νιλς Πέτερσεν να πετυχαίνει πέντε γκολ (14΄,33΄,40΄,63΄,70΄), τον Μαξιμίλιαμ Μάγερ τρία (30΄,49΄,52΄) και τον Σερζ Γκναμπρί δύο (8΄,45΄).

Επιτέλους νίκη για τη Βραζιλία

Η Βραζιλία πήρε την πρώτη νίκη στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο επικρατώντας άνετα της Δανίας με 4-0. Τα γκολ για την «σελεσάο» πέτυχαν οι Γκάμπριελ Μπαρμπόσα (26΄, 80΄), Γκάμπριελ Χεσούς (40΄) και Λουάν (50΄). Με την νίκη της αυτή η Βραζιλία πήρε την πρώτη θέση στο Α΄ όμιλο και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία (14/8). Την πρόκριση για τους «8» πήρε και η Δανία που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Νιγηρία (13/8).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Ιράκ και Νότια Αφρική αναδείχθηκαν ισόπαλες μ 1-1 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η ομάδα της Αφρικής προηγήθηκε στο 6΄με τον Μουτόπα, αλλά οι Ιρακινοί ισοφάρισαν στο 14΄με τον Σαάντ.

Πέρασαν και Νιγηρία, Κολομβία

Στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών πέρασαν η Νιγηρία και η Κολομβία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στον Β΄ όμιλο. Στο σημερινό αγώνα των δύο ομάδων, η Κολομβία επικράτησε με 2-0 με τέρματα των Γκουτιέρες (4΄) και Ντορλάν (63΄) .

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ιαπωνία νίκησε με 1-0 την Σουηδία, με το τέρμα που πέτυχε ο Γιατζίμα στο 65΄.

Α΄ όμιλος

Δανία-Βραζιλία 0-4

Νότια Αφρική-Ιράκ 1-1

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Βραζιλία 5

Δανία 4

—————

Ιράκ 3

Νότια Αφρική 2

Β΄ όμιλος

Κολομβία-Νιγηρία 2-0

Ιαπωνία-Σουηδία 1-0

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Νιγηρία 6

Κολομβία 5

—————

Ιαπωνία 4

Σουηδία 1

Γ΄ όμιλος

Γερμανία-Φίτζι 10-0

Ν.Κορέα-Μεξικό 1-0

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Ν. Κορέα 7

Γερμανία 5

—————

Μεξικό 4

Φίτζι 0

Δ΄ όμιλος

Αλγερία-Πορτογαλία 1-1

Αργεντινή-Ονδούρα 1-1

Βαθμολογία (Σε 3αγ.)

Πορτογαλία 7

Ονδούρα 4

—————

Αργεντινή 4

Αλγερία 1

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Πορτογαλία-Γερμανία 13/8

Νιγηρία-Δανία 13/8

Ν.Κορέα-Ονδούρα 14/8

Κολομβία-Βραζιλία 14/8

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024