Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις, λέει ο υπουργός

Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις, λέει ο υπουργός

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» στις υποθέσεις Σακκά και Σεϊσίδη πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις» σημείωσε.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι «με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές άξιες», προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο».

Αναφερόμενος δε εμμέσως στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» των Σακκά και Σεϊσίδη, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης, εξήγησε ο υπουργός.

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις… Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας».

«Συμφωνώ όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας» συμπλήρωσε.

Νέες δηλώσεις Κυρίτση

Ο ίδιος ο κ. Κυρίτσης επανήλθε λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πιστεύει τη φράση ότι «είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα.»

Διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στο θέμα των συλλήψεων Σακκά-Σεϊσίδη, τόσο επειδή είναι στην επικαιρότητα όσο επειδή υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείριση.

Κληθείς να σχολιάσει αν οι συγκεκριμένες συλλήψεις ήταν επιτυχία της αστυνομίας, ο βουλευτής είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όταν υπάρχει ένταλμα ακολουθεί η σύλληψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024