Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάφετ: Θα πάω εγώ τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα να μην βγει ο Τραμπ

Μπάφετ: Θα πάω εγώ τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα να μην βγει ο Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ εμφανίστηκε δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, όπου προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, λέγοντας ότι θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα τον Νοέμβριο.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ εμφανίστηκε δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, όπου προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, λέγοντας ότι θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα τον Νοέμβριο.

Μετά από μια σφοδρή κριτική στον Τραμπ για τις πρόσφατες δηλώσεις του υποψηφίου σχετικά με τους μουσουλμάνους γονείς ενός παρασημοφορημένου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ προστατεύοντας συναδέλφους του, ο Μπάφετ είπε ότι ήθελε να εκπλήξει την Κλίντον και να «δημιουργήσει μια μικρή βαβούρα« με την ανακοίνωση της έναρξης μιας προσπάθειας να πείσει ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για τις αμερικανικές εθνικές εκλογές.

Υπόσχομαι σήμερα ότι την ημέρα των εκλογών θα πάω στα εκλογικά κέντρα τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία θα δυσκολεύονταν να πάνε αλλιώς, δήλωσε ο Μπάφετ.

Πρόσθεσε επίσης ότι υποστηρίζει τον δικτυακό τόπο «Drive2Vote», ο οποίος συντονίζει μεταφορές στα εκλογικά κέντρα και ότι έχει νοικιάσει όχημα, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 32 άτομα για τον ίδιο λόγο.

Θα ασχοληθώ με το θέμα όλη μέρα. Θα βγάλω σέλφις, οτιδήποτε χρειάζεται, είπε, αναφερόμενος στις φωτογραφίες που βγάζει ο κόσμος με διάσημα άτομα.

Ο Μπάφετ, ο οποίος υποστηρίζει την Κλίντον για την προεδρία, είπε ότι ο σκοπός του ήταν να καταφέρει την υψηλότερη συμμετοχή στην περιφέρεια της Όμαχα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα.

Η Νεμπράσκα μαζί με τη βορειοανατολική πολιτεία Μέιν είναι οι μόνες πολιτείες όπου βγαίνουν εκλέκτορες και σε πολιτειακό επίπεδο και σε περιφερειακό, συνδυάζοντας δύο συστήματα.

Η Κλίντον ανταπάντησε: «Ο Γουόρεν και εγώ θα χορέψουμε στους δρόμους της Όμαχα μαζί! Ίσως, αν είμαστε πολύ τυχεροί, να φορέσει και το κοστούμι του Έλβις, ξανά.»

Νωρίτερα ο Μπάφετ προκάλεσε τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, πράγμα το οποίο αποτελεί δεδομένη κίνηση των προεδρικών υποψηφίων. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να το πράξει μέχρι να τελειώσει τον έλεγχο των δηλώσεών του η Εφορία.

Ο Μπάφετ μίλησε γύρω στα 30 λεπτά σε ένα ακροατήριο περίπου 3.100 ατόμων σε γυμνάσιο στην Όμαχα, με την Κλίντον να κάθεται δίπλα του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024