Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου προκαλεί... σκάνδαλο στην Αγία Πετρούπολη

Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου προκαλεί… σκάνδαλο στην Αγία Πετρούπολη

Για να διαφημίσουν έκθεση για τον Μιχαήλ Άγγελο στην Αγία Πετρούπολη, οι διοργανωτές έστησαν σε κεντρικό σημείο αντίγραφο του Δαβίδ στο κανονικό του μέγεθος -όμως δεν μαγεύτηκαν όλοι από την αναγεννησιακή τελειότητα του αριστουργήματος. Μία γυναίκα ξεκίνησε εκστρατεία να... ντυθεί ο «ξετσίπωτος» Δαβίδ και η έκθεση, για να εκτονώσει την κατάσταση, ζητά από τους πολίτες να πάρουν θέση.

Η Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί έκθεση για τον Μιχαήλ Άγγελο και οι διοργανωτές, για να την διαφημίσουν, έχουν στήσει σε κεντρικό σημείο ένα αντίγραφο του Δαβίδ στο κανονικό του μέγεθος -όμως δεν μαγεύτηκαν όλοι από την αναγεννησιακή τελειότητα του αριστουργήματος.

Μία γυναίκα ξεκίνησε εκστρατεία να… ντυθεί ο «ξετσίπωτος» Δαβίδ και οι διοργανωτές, για να εκτονώσουν την κατάσταση, κάλεσαν τους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Η έκθεση «Μιχαήλ Άγγελος, Δημιουργία του κόσμου» άρχισε να δέχεται παράπονα από μία γυναίκα για το ύψους πέντε μέτρων αντίγραφο τού (ολόγυμνου) Δαβίδ με βασικό επιχείρημα, που δεν προξενεί καμία έκπληξη, τις αγνές ψυχές των παιδιών αλλά και την εικόνα της πόλης.

Μάταια οι διοργανωτές της έκθεσης προσπάθησαν να της εξηγήσουν πως η πόλη είναι συνηθισμένη σε γυμνά έργα τέχνης. Η γυναίκα, που στράφηκε στην υπηρεσία Συνηγόρου για τα Παιδιά, επιμένει πως ο Δαβίδ -αριστούργημα ή όχι- πρέπει τουλάχιστον να καλύψει τα πιο ευαίσθητα σημεία του.

Έτσι, οι διοργανωτές ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού και τους κάλεσαν να «ψηφίσουν», με επιστολή τους στη διοργάνωση ή στο Διαδίκτυο, για το εάν θα πρέπει να ντυθεί ή όχι ο Δαβίδ. Η «ψήφος» θα είναι ανοικτή μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Η ιστορία μπορεί να φαίνεται -και, τουλάχιστον σε μία διάστασή της, να είναι- μία μίνι κρίση δημοσίων σχέσεων για την έκθεση την οποία όμως διαχειρίστηκε καλά και την μετέτρεψε σε διαφήμιση αλλά έχει βγει από τα ρωσικά σύνορα.

Εκτός από το βρετανικό BBC ή τα ισπανικά ΜΜΕ, τράβηξε όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον των Ιταλών και ειδικών των Φιορεντίνων. Η διευθύντρια της Ακαδημίας της Φλωρεντίας (όπου βρίσκεται ο πρωτότυπος Δαβίδ) Σεσίλ Χόλμπεργκ σχολίασε σχετικά πως είναι «μία παράλογη υπόθεση, μία εκστρατεία μάρκετινγκ, την ώρα που η Ακαδημία έχει επείγοντα προβλήματα να αντιμετωπίσει», αναφερόμενη στην έλλειψη κονδυλίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024