Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι Simpsons τα βάζουν με τον Τραμπ: Ποιον θέλετε τη νύχτα στο Λευκό Οίκο;

Oι Simpsons τα βάζουν με τον Τραμπ: Ποιον θέλετε τη νύχτα στο Λευκό Οίκο;

Η εμβληματική πλέον σειρά Simpsons έχει πολλάκις αποδείξει πως δεν διστάζει να θυσιάσει την «πολιτική ουδετερότητα» μπροστά σε μείζονα πολιτικά ζητήματα -και τέτοιο φαίνεται ότι θεωρεί τον τωρινό αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ. Οι δημιουργοί δημοσίευσαν σποτάκι δύο λεπτών ειδικά για το δίλημμα που ταλανίζει τους Αμερικανούς: Αν το τηλέφωνο του Λευκού Οίκου χτυπήσει τη νύχτα, ποιος είναι καταλληλότερος να το σηκώσει;

Η εμβληματική πλέον σειρά Simpsons έχει πολλάκις αποδείξει πως δεν διστάζει να θυσιάσει την «πολιτική ουδετερότητα» μπροστά σε μείζονα πολιτικά ζητήματα -και τέτοιο φαίνεται ότι θεωρεί τον τωρινό αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι δημιουργοί δημοσίευσαν σποτάκι δύο λεπτών ειδικά για το δίλημμα που ταλανίζει τους Αμερικανούς: Αν το τηλέφωνο του Λευκού Οίκου χτυπήσει τη νύχτα, ποιος είναι καταλληλότερος να το σηκώσει;

Η θέση του σποτ είναι ξεκάθαρη, και φαίνεται μόνο από το ότι επικεντρώνεται -σατιρικά- στον Τραμπ.

Το σποτ δείχνει την Μαρτζ Σίμπσον να μην μπορεί να κοιμηθεί αν δεν καταλήξει στο ποιον θα ψηφίσει, την Χίλαρι Κλίντον ή τον Ντόναλντ Τραμπ. Eξετάζει έτσι τα υποθετικά σενάρια του τι θα γινόταν με τον καθένα εάν παρίστατο έκτακτη εθνική ανάγκη στις 03:00 τη νύχτα.

Στο σενάριο Χίλαρι, το τηλέφωνο χτυπάει στο κρεβάτι του Λευκού Οίκου, το σηκώνει ο Μπιλ Κλίντον και (από… συνήθεια) λέει «έρχομαι στο κέντρο επιχειρήσεων» -για να καταλάβει ότι το τηλεφώνημα είναι για τη σύζυγό του, Χίλαρι.

«Από εδώ και πέρα, πάντα για μένα θα είναι τα τηλεφωνήματα εδώ πέρα» του εξηγεί εξοργισμένη.

Το σενάριο Τραμπ είναι μακροσκελέστερο, επειδή προσφέρεται για καλύτερη σάτιρα. Ο Τραμπ (σε μία αρκετά πιο «βαριά διακοσμημένη» κρεβατοκάμαρα) αρχικά δεν σηκώνει το τηλέφωνο επειδή είναι απασχολημένος τρολάροντας στο Twitter.

Όταν αγανακτισμένος απαντά στο επίμονο τηλέφωνο, πρέπει να περιμένει να έρθει το επιτελείο των «αυλικών» του να του κάνουν την κούρα (με μπότοξ, ψέκασμα για το… πορτοκαλί χρώμα, βάψιμο και τέλος το περουκίνι-πεκινουά) για να κατέβει στο κέντρο επιχειρήσεων, αφού πια έχουν περάσει μερικές ώρες.

Στο ενδιάμεσο, οι Κινέζοι έχουν περάσει τον Ειρηνικό. «Τι; Ε, τότε χτίστε τείχος» απαντά στο τηλεφώνημα ο Τραμπ. «Ναι, στη θάλασσα, ρε λούζερ» εξηγεί.

Οι Simpson είχαν από αρκετά χρόνια πριν ασχοληθεί με τις προεδρικές βλέψεις του Τραμπ, ενώ μέχρι πρόπερσι κάθε πολιτικός σχολιαστής στις ΗΠΑ θα απέρριπτε ως γελοίο το ενδεχόμενο να έφτανε ο μεγιστάνας να χριστεί υποψήφιος. Όμως ήδη 16 χρόνια πριν, σε επεισόδιο του 2000, οι Simpsons είχαν φαντάστει ένα δυστοπικό μέλλον στο οποίο πρόεδρος ήταν ο Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024