Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, ανησυχία για το δεύτερο μέτωπο

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, ανησυχία για το δεύτερο μέτωπο

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Λίμνη, ανησυχία για το δεύτερο μέτωπο που κατευθύνεται νοτιότερα προς το όρος Καντήλι. Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε πευκοδάσος της Κόνιτσας.

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια.

Το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της βόρειας Ευβοίας, που ξέσπασε το Σάββατο και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η προσοχή της Πυροσβεστικής στρέφεται προς ένα μέτωπο, το οποίο κατευθύνεται νοτιότερα προς το Όρος Καντήλι, και συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.{{{ map }}}

«Πάμε καλύτερα από την Κυριακή, αλλά έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά» είχε δηλώσει νωρίτερα στο in.gr ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει επί τόπου, από κοινού με τον υπαρχηγό Υποστήριξης αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, τη σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας είχαν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Από το μεσημέρι μάλιστα είχαν ενισχυθεί με έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Δεκάδες άτομα είχαν εγκλωβιστεί το Σάββατο στις παραλίες Αγίου Γεωργίου και Γαλατάκη Λίμνης Ευβοίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Συνολικά 44 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τις Λιμενικές Αρχές και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λίμνης.

Η Λιμενική Αρχή Αιδηψού ενημερώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου για την ύπαρξη εγκλωβισμένων. Στις παραλίες έπλευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού – της Ακτοφυλακής και άλλα ιδιωτικά σκάφη, εντόπισαν, απεγκλώβισαν και μετέφεραν με ασφάλεια τους εγκλωβισμένους στο λιμάνι της Λίμνης.

Επίσης, το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω επέκτασης της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας, έξι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Γαλατάκη Ευβοίας στο λιμένα Λίμνης.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 3 το απόγευμα σε πευκοδάσος στην περιοχή του Αμάραντου της Κόνιτσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου, η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από κεραυνό.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα ήταν άμεση, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή μηχανημάτων του δήμου, που άνοιξαν δρόμους και έκαναν αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει περιοριστεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα από τις κορυφές Κάμενικ και Μαριά, αλλά ελέγχεται από πεζοπόρα τμήματα και εκτιμάται πως μέχρι αύριο το πρωί θα έχει σβήσει.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (06:00 – 18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024