Προς σύσταση κοινοπραξίας τραπεζών που θα στηρίξουν τη Monte dei Paschi
Η Monte dei Paschi είναι κοντά στο να συσταθεί κοινοπραξία οκτώ τραπεζών, που θα εγγυηθεί την αύξηση κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ, την οποία σχεδιάζει η ιταλική τράπεζα για να ενισχύσει τον ισολογισμό της, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.
Η Monte dei Paschi είναι κοντά στο να συσταθεί κοινοπραξία οκτώ τραπεζών, που θα εγγυηθεί την αύξηση κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ, την οποία σχεδιάζει η ιταλική τράπεζα για να ενισχύσει τον ισολογισμό της, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.
Εκτός από τους διεθνείς συντονιστές JP Morgan και Mediobanca, η κοινοπραξία αναμένεται να περιλαμβάνει τη Goldman Sachs, τη Santander, τη Citi, τη Credit Suisse, τη Deutsche Bank και την BOFA Merrill Lynch.
Η πηγή δήλωσε ότι οι τράπεζες έχουν δώσει προκαταρκτικά τη συγκατάθεσή τους για την εγγύηση της αύξησης κεφαλαίου, αλλά θα πρέπει η κάθε μία από αυτές να λάβει επίσημη απόφαση, με βάση τις εσωτερικές διαδικασίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Θεσσαλονίκη: Για βιασμό ανήλικης και βιντεοσκόπηση της πράξης κατηγορείται 14χρονος
- Λεπέν: Σήμερα κληρώνει για το πολιτικό της μέλλον – Το Εφετείο αποφασίζει εάν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442