Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων

Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων

Στον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων, στο ρεύμα τόσο της εισόδου, όσο και της εξόδου από τη χώρα, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι -όπως επισημαίνουν- για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου. Το τελωνείο παρέμεινε κλειστό ώς τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται η απόφαση της γενικής συνέλευσης για το εάν θα συνεχιστεί o αποκλεισμός.

Στον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων, στο ρεύμα τόσο της εισόδου, όσο και της εξόδου από τη χώρα, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι -όπως επισημαίνουν- για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και για τις εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Το τελωνείο παρέμεινε κλειστό ώς τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται η απόφαση της γενικής συνέλευσης για το εάν θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός.

«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει. Για τον ΟΓΑ, που εμείς τον θέλουμε αυτόνομο και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον μετατρέψει σε κάτι άλλο και για τις ασφαλιστικές μας εισφορές, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σκεφτείτε ότι για το δεύτερο εξάμηνο μάς ζητούν 650 ευρώ εισφορές, από περίπου 450 ευρώ μέχρι πρόσφατα. Επίσης αντιδρούμε για τις εκκρεμείς πληρωμές από το πετρέλαιο -ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μας οφείλεται από το 2013- και τη βιολογική κτηνοτροφία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Νομού Κιλκίς, Χρήστος Σολομωνίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 12 το μεσημέρι βρίσκονταν παραταγμένα στο τελωνείο των Ευζώνων περίπου 30-40 τρακτέρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024