Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικάζονται οι 74 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Δικάζονται οι 74 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται εντός της ημέρας οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη. Αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από όπου προγραμματίζουν πορεία προς τα δικαστήρια.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται εντός της ημέρας οι 74 συλληφθέντες κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.

Ενόψει του αυτοφώρου, αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις 11:00, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, από όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια, ενώ οργανώνουν απόψε και συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, με προσυγκέντρωση στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες ήταν οι καταλήψεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024