Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στη Λακωνία – Στη φυλακή 37χρονος για 12 φωτιές στον Ασπρόπυργο
Φωτογραφία αρχείου.

Πυρκαγιά στη Λακωνία – Στη φυλακή 37χρονος για 12 φωτιές στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν η φωτιά σε δασική έκταση στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, οι δύο πυρκαγιές στην Εύβοια, καθώς και οι φωτιές σε Πάτρα, Ηράκλειο και Αργολίδα. Προφυλακιστέος κρίθηκε 37χρονος ως υπαίτιος για 12 πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 35 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο υδροφόρες ΟΤΑ και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, όπου παραμένουν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Ήδη έχουν καεί 100 στρέμματα δασικής έκτασης, ωστόσο δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτική έκταση της περιοχής Πρισιλίμες κοντά στο Λαύριο, τέθηκε όμως γρήγορα υπό έλεγχο από δύναμη 30 πυροσβεστών με 13 οχήματα και ενός ελικοπτέρου.

Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές στην Εύβοια, σε Μαρμάρι Καρύστου και στην περιοχή Πλατανιστός, καθώς και στον Προφήτη Ηλία Πάτρας, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μαλαντρένιο Αργολίδας, ενώ κατασβέστηκε η φωτιά στο Μελισσοχώρι Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, 37χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης 12 πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα) εκδηλώθηκαν συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024