Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το σημαντικό είναι να προκριθούμε» είπε ο Αλαρντάις

«Το σημαντικό είναι να προκριθούμε» είπε ο Αλαρντάις

Ο Σαμ Αλαρντάις έδωσε τη Δευτέρα την πρώτη συνέντευξη Τύπου του, από τότε που διαδέχθηκε τον Ρόι Χότζσον στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας. Ο 61χρονος προπονητής εξέφρασε την άποψη ότι έχουν τελειώσει οι ημέρες που γινόταν λόγος για τις δυνατότητες της εθνικής Αγγλίας και πως αυτές πρέπει να γίνουν πραγματικότητα, καθώς τα «τρία λιοντάρια» θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2018.

Ο Σαμ Αλαρντάις έδωσε τη Δευτέρα την πρώτη συνέντευξη Τύπου του, από τότε που διαδέχθηκε τον Ρόι Χότζσον στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας.

Ο 61χρονος προπονητής εξέφρασε την άποψη ότι έχουν τελειώσει οι ημέρες που γινόταν λόγος για τις δυνατότητες της εθνικής Αγγλίας και πως αυτές πρέπει να γίνουν πραγματικότητα, καθώς τα «τρία λιοντάρια» θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2018.

Επίσης, ο Αλαρντάις δήλωσε ότι «χωράει στην καρέκλα» και πως μπορεί να επαναφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τροχιά επιτυχιών, μετά τον αποκλεισμό από την Ισλανδία στους «16» του EURO 2016.

«Το πιο σημαντικό είναι να προκριθούμε (στο Παγκόσμιο Κύπελλο), μετά μπορούμε να μπούμε σε πιο βαθιά επίπεδα ως προς το πως μπορούμε να παράγουμε καλύτερα σε ένα τουρνουά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλαρντάις και συνέχισε: «Δεν είναι πια δυνατότητες, αυτές πρέπει να γίνουν πραγματικότητα τώρα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να μας λογαριάσουν.

Αυτοί οι νεαροί παίκτες διαθέτουν πολλή εμπειρία τώρα, μολονότι κάποιες από αυτές τις εμπειρίες ήταν αρκετά πικρές. Όμως, αυτό θα μπορούσε να είναι μια σπουδαία βοήθεια στο να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αισθανθούν έτσι ξανά.

Οι δυνατότητες είναι μια λέξη που δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ πάρα πολύ, επειδή αυτή είναι η πρώτη ομάδα της Αγγλίας και θέλεις οι παίκτες να παράγουν κορυφαία ποιότητα σε κάθε παιχνίδι. Αυτή η ομάδα πηγαίνοντας μπροστά θα παράγει περισσότερα και θα παράγει καλύτερα αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στο στιλ παιχνιδιού που έχουν οι ομάδες του, ο Αλαρντάις, ο οποίος έχει τη φήμη ότι βοηθάει σημαντικά συλλόγους που δυσκολεύονται, αλλά δεν έχει ποτέ κατακτήσει κάποιο τίτλο στην Αγγλία, επισήμανε: «Το στιλ παιχνιδιού ήταν πάντα μια «ταμπέλα» για μένα που δεν μπορώ να την αποτινάξω.

Πέρυσι (σ.σ. στη Σάντερλαντ) έπαιξα με τον (σ.σ. ύψους 1,71 μέτρων) Τζερμέιν Ντεφόου μόνο του στην κορυφή της επίθεσης … επομένως το στιλ παιχνιδιού που σχετίζεται μαζί μου δεν μπορεί στην πραγματικότητα να σχετίζεται μαζί μου. Άνθρωποι στο συμβούλιο έλεγαν ότι ο Τζερμέιν Ντεφόου δεν μπορούσε να παίζει στην επίθεση μόνος του, αλλά τί έκανε; Έπαιξε στην επίθεση μόνος του και σημείωσε 15 γκολ στην Premier League. Ό,τι κι αν μου λέει ο κόσμος, αυτό δεν με σταματάει από το να δοκιμάσω κάτι άλλο».

Ακολούθως ο Αλαρντάις, τον οποίο… αγνόησε η αγγλική ομοσπονδία πριν από 10 χρόνια, όταν επέλεξε τον Στιβ ΜακΚλάρεν, υπογράμμισε ότι η διαχείριση των ανθρώπων είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. «Έχω προπονήσει κάποιους παγκόσμιας κλάσης παίκτες. Νομίζω ότι έχω την εμπειρία για να προκαλέσω αυτή την ομάδα της Αγγλίας και τον εαυτό μου. Νομίζω ότι μπορώ να δημιουργήσω ένα καλό περιβάλλον» επισήμανε ο παλαίμαχος αμυντικός και πρόσθεσε: «Πέντε σύλλογοι της Premier League μού έχουν δώσει τεράστια εμπειρία, κανείς στην Premier League δεν έχει αναλάβει πέντε συλλόγους της Premier League. Η διαχείριση των ανθρώπων είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο μου, το να βοηθώ τους παίκτες να το διασκεδάζουν και να γίνονται καλύτεροι απ’ όσο είναι ήδη. Αυτό «δούλεψε» οπουδήποτε αλλού ήμουν».

Ο έμπειρος προπονητής εκθείασε την… ειδικότητά του στο να βοηθάει γρήγορα συλλόγους να ανακάμπτουν, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί πως η εθνική Αγγλίας έχει πιάσει «πάτο». «Ανέβασα την Γουέστ Χαμ, έσωσα την Μπλάκμπερν και τώρα τη Σάντερλαντ, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ περισσότερο από αυτό προσωπικά. Μπορώ να ανατρέψω γρήγορα τα πράγματα και να τα πάω καλά με τις ομάδες και τα επιτελεία και να προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα επιτυχημένο ταξίδι. Αυτό που όλοι θέλουμε είναι μια επιτυχημένη ομάδα της Αγγλίας και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη μακρά καριέρα μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024