Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροπολογία για ζητήματα ΟΤΑ, συμβάσεις καθαριστριών σχολείων, κονωνικές δομές

Τροπολογία για ζητήματα ΟΤΑ, συμβάσεις καθαριστριών σχολείων, κονωνικές δομές

Λύση σε εκκρεμή ζητήματα όπως η επανασύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ, οι συμβάσεις των καθαριστριών δημοσίων σχολείων, η παράταση λειτουργίας δομών και κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και η μεταβίβαση της αρμοδιότητας θεώρησης μελετών έργων και υπηρεσιών, δόθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Λύση σε εκκρεμή ζητήματα όπως η επανασύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ, οι συμβάσεις των καθαριστριών δημοσίων σχολείων, η παράταση λειτουργίας δομών και κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και η μεταβίβαση της αρμοδιότητας θεώρησης μελετών έργων και υπηρεσιών, δόθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, ρυθμίζεται το θέμα της σύστασης των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ και συγκεκριμένα τροποποιείται το άρθρο 5 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007), ώστε στα συμβούλια αυτά να μετέχουν κατά πλειοψηφία υπάλληλοι προϊστάμενοι Διεύθυνσης, «προκειμένου να διασφαλίζεται η αμεροληψία και η αντικειμενικότητά τους», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

Να σημειωθεί ότι με βάση τον ν. 4369/2016, καταργήθηκε από 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους η θητεία των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα επείγοντα υπηρεσιακά θέματα, όπως προαγωγές, αποσπάσεις, μετατάξεις, εκπαιδευτικές άδειες κ.λ.π..

Επίσης, παρατείνονται οι συμβάσεις για τον καθαρισμό των δημόσιων σχολείων για το διδακτικό έτος 2016-2017, ενώ από το διδακτικό έτος 2017-18 και εξής, η εκτίμηση της ανάγκης πρόσληψης προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολείων θα ανήκει στους Δήμους.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται παράταση της διάρκειας παροχής υπηρεσιών ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), των ΚΕΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων των φορέων των ΟΤΑ, καθώς και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού πέραν της 30ης Ιουνίου 2016 και έως την ένταξη των σχετικών Πράξεων ή την υπογραφή των Συμβάσεων για τις Πράξεις αυτές, ή για τη μετεξέλιξη αυτών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

Η χρηματοδότηση για την καταβολή της μισθοδοσίας του απασχολούμενου προσωπικού θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, αναδρομικά, από την ένταξη των ως άνω δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ και έως την 1η Ιουλίου 2016.

Τέλος, μεταβιβάζεται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις η αρμοδιότητα της θεώρησης μελετών έργων και υπηρεσιών, καθώς και της προαπαιτούμενης γνωμοδότησης, που μέχρι σήμερα ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024