Στηρίζει Ερντογάν ο Πούτιν και ζητά εγγυήσεις για την ασφάλεια των Ρώσων
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία συμφωνώντας σε κατ' ιδίαν συνάντηση σύντομα. Ούτε έναν μήνα αφότου έκλεισαν το κεφάλαιο της κρίσης με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα τουρκο-συριακά σύνορα, ο Πούτιν δήλωσε, βάσει ανακοίνωσης του γραφείου Ερντογάν, πως στέκεται δίπλα στην «εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας». Παράλληλα ζήτησε από τον Ερντογάν να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Ούτε έναν μήνα αφότου έκλεισαν το κεφάλαιο της κρίσης με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα τουρκο-συριακά σύνορα, ο Πούτιν δήλωσε, βάσει ανακοίνωσης του γραφείου Ερντογάν, πως στέκεται δίπλα στην «εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας».
Παράλληλα ζήτησε από τον Ερντογάν να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που εξέδωσε αντίστοιχα το Κρεμλίνο.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον Ερντογάν πως θεωρεί απαράδεκτες τις αντισυνταγματικές ενέργειες και τη βία στην Τουρκία, εκφράζοντας την ελπίδα για την αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας στη χώρα.
Οι πρόεδρο Ρωσίας και Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα, όπως ανέφεραν και οι δύο πλευρές -με πληροφορίες στη Μόσχα να κάνουν λόγο για συνάντηση πιθανώς τον Αύγουστο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- «Μπαμ» στην Αμερική: «Έκλεισε στον Παναθηναϊκό ο Γιαμπουσέλε»
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442