Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νέες συλλήψεις στις έρευνες για το αιματοκύλισμα στη Νίκαια

Δύο νέες συλλήψεις στις έρευνες για το αιματοκύλισμα στη Νίκαια

Ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν την Κυριακή από τη γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη Νίκαια. Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι ο δράστης, ο τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, είχε πραγματοποιήσει «αυτοψία» στο σημείο τις προηγούμενες δύο ημέρες για να προετοιμάσει την επίθεση.

Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν από τη γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη Νίκαια.

Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι ο δράστης, ο τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, είχε πραγματοποιήσει «αυτοψία» στο σημείο τις προηγούμενες δύο ημέρες για να προετοιμάσει την επίθεση.

Οι συλληφθέντες είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα και συνελήφθησαν στη Νίκαια, όπως ανέφεραν την Κυριακή δικαστικές πηγές.

Υπό κράτηση παραμένουν άλλα πέντε άτομα -η σύζυγος του δράστη με την οποία βρισκόταν σε διάσταση και τέσσερις άνδρες του περιβάλλοντός του-κατά τις ίδιες πηγές.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, ο οποίος όρμησε με το φορτηγό που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ.

«Η επιχείρηση ήρθε ως απάντηση στο κάλεσμα για στοχοποίηση πολιτών από χώρες που ανήκουν στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το προσκείμενο στην τρομοκρατική οργάνωση πρακτορείο Amaq.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο δράστης είχε μεταβεί στο σημείο στις 12 και 13 Ιουλίου για να προετοιμάσει την επίθεση.

Οι γαλλικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν ο Τυνήσιος έδρασε μόνος του ή είχε συνεργούς και αν τα κίνητρά του συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι ο Μπουλέλ φαίνεται πως «ριζοσπαστικοποιήθηκε πολύ γρήγορα».

Κάτοικος Νίκαιας, εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού διανομής και είχε «πίσω» του μόνο μία καταδίκη για επιθετική οδήγηση -χωρίς να έχει θεωρηθεί ποτέ ύποπτος για ριζοσπαστική ιδεολογία ή διασύνδεση με τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024