Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας ψεύτης με την πλάτη στον τοίχο

Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας ψεύτης με την πλάτη στον τοίχο

Η Γαλλία χρειάζεται έναν «αξιόπιστο και υπεύθυνο εταίρο» για να διαπραγματευτεί. Και αυτός δεν είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Τα πιο σκληρά σχόλια εν μέσω της θύελλας που έχει ξεσηκώσει η επιλογή της Τερίζα Μέι να δώσει το υπουργείο Εξωτερικών στον αμφιλεγόμενο αν μη τι άλλο «στρατηγό» του Brexit έρχονται διά στόματος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό: «Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας ψεύτης και τώρα είναι αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο»...

Η Γαλλία χρειάζεται έναν «αξιόπιστο και υπεύθυνο εταίρο» για να διαπραγματευτεί. Και αυτός δεν είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Τα πιο σκληρά σχόλια εν μέσω της θύελλας που έχει ξεσηκώσει η επιλογή της Τερίζα Μέι να δώσει το υπουργείο Εξωτερικών στον αμφιλεγόμενο αν μη τι άλλο «στρατηγό» του Brexit έρχονται διά στόματος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό: «Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας ψεύτης και τώρα είναι αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο»…

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Ζαν-Μαρκ Ερό ανέφερε ότι η επιλογή της Τερίζα Μέι να εμπιστευθεί το υπουργείο Εξωτερικών στον Μπόρις Τζόνσον είναι «αποκαλυπτική της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία ως αποτέλεσμα της βρετανικής ψήφου».

Ο Ερό τόνισε ότι ο Τζόνσον είπε ψέμμα στον βρετανικό λαό στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και τώρα θα βρεθεί υπό πίεση «να υπερασπίσει τη χώρα του».

Η Γαλλία χρειάζεται έναν εταίρο στη διαπραγμάτευση που είναι αξιόπιστος και υπεύθυνος, υπογράμμισε.

«Ουδεμία ανησυχία έχω όσον αφορά τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά ξέρετε καλά ποιο είναι το ύφος του, η μέθοδός του» δήλωσε στο Europe 1, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit «είπε πολλά ψέμματα» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας «και τώρα είναι αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο».

Τώρα, «δεν πρόκειται να σταθούμε εδώ. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ώστε η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ να γίνει στις σωστές συνθήκες» σημείωσε.

Ο 52χρονος Τζόνσον διορίστηκε το βράδυ της Τετάρτης επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας. Ωστόσο δεν είναι αυτός που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του διαζυγίου του Λονδίνου με την Ευρώπη. Η Μέι διόρισε υπουργό αρμόδιο για το Brexit τον 67χρονο ευρωσκεπτικιστή Ντέιβιντ Ντέιβις, πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος και πρώην υφυπουργό αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Αυτόν δεν τον γνωρίζω» αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024