Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 + 1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 5 + 1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

...

Επιμέλεια-Επιλογή: Μαντώ Σιώμου

Οι τηλεοπτικές προτάσεις μας για το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουλίου, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 IOYΛΙΟΥ

ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ – ΕΡΤ3 23:00
(Il Casanova)
Σινεφίλ, αμερικανο-ιταλική ταινία του 1976
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Παίζουν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τίνα Όμοντ, Σίσελι Μπράουν
Διάρκεια: 166′

Η ζωή του θρυλικού Ιταλού γυναικοκατακτητή Τζιάκομο Καζανόβα, οι έρωτές του και η περιπλάνησή του στις Αυλές ευγενών της Ευρώπης, στα τέλη του 17ου αιώνα, ειδώθηκαν κινηματογραφικά με την ξεχωριστή οπτική του Φεντερίκο Φελίνι. Βασισμένη στην αυτοβιογραφία του, με αποσπάσματα από τα ταξίδια του, κατά τα οποία είχε την τύχη να γνωρίσει μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Βολταίρος, ο Μότσαρτ καθώς και ο Πάπας Κλημέντιος ο 13ος, ο «Καζανόβας» ψάχνει να βρει το πρότυπο της ιδανική γυναίκας, μια αναζήτηση που τον οδηγεί σιγά σιγά στη καταστροφή του.

  • Η ταινία κέρδισε Όσκαρ κουστουμιών.


    ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΟΣΦΟΡΝΤ ΠΑΡΚ – ΣΚΑΪ 01:45
    (Gosford Park)

    Ταινία μυστηρίου, αμερικανικο-αγγλικής παραγωγής του 2001
    Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Όλτμαν
    Πρωταγωνιστές: Μάγκι Σμιθ, Έλεν Μίρεν, Τζέρεμι Νόρθαμ, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Άλαν Μπέιτς, Ντέρεκ Τζακόμπι, Έμιλι Γουάτσον, Ρίτσαρντ Γκραντ, Ράιαν Φελίπε, Κέλι ΜακΝτόναλντ
    Διάρκεια: 137′

    Ενα φαινομενικά ευχάριστο Σαββατοκύριακο για μια ομήγυρη αριστοκρατών, στην έπαυλητου Σερ Γουίλιαμ ΜακΚόρντλε, θα καταλήξει σε τραγωδία, από την στιγμή που θα βρεθεί νεκρός στο γραφείο του ο οικοδεσπότης της συνεστίασης. Έτσι το κοσμικό διήμερο που ξεκίνησε ευχάριστα με το καθιερωμένο κυνήγι της αλεπούς και συνεχίστηκε με τις ατελείωτες καθιστικές συζητήσεις τερματίστηκε άδοξα κάτω από την σκιά μιας ανεξήγητης δολοφονίας.

    • Η ταινία έλαβε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες των Σμιθ και Μίρεν, κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου.


    MAIΡΗ ΚΑΙ ΜΑΞ – STAR 03:45
    (Mary and Max)
    Κωμικοδραματικό animation, αυστραλέζικης παραγωγής του 2009
    Σκηνοθεσία: Άνταμ Έλιοτ
    Διάρκεια: 92′

    Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δυσεπίλυτα προβλήματά της σ’ έναν άγνωστο παραλήπτη που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο Μαξ, ένας Νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.

    • Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και ασχολείται με θέματα όπως την παραμέληση στην παιδική ηλικία, τη φιλία, το σκοτάδι της ζωής, τα πειράγματα, τη μοναξιά, τον αυτισμό (σύνδρομο Asperger ειδικότερα), την παχυσαρκία, την κατάθλιψη και το άγχος.
    • Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να γυριστεί αυτό το stop motion animation από πηλό (claymation) που έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου στο χέρι.
    ΚΥΡΙΑΚΗ 17 IOYΛΙΟΥ

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ – ΕΡΤ3 16:30
    (Things to come)
    Επιστημονικής φαντασίας, ασπρόμαυρη ταινία του 1936
    Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Κάμερον Μένζις
    Παίζουν: Ρέιμοντ Μάσεϊ, Ραλφ Ρίτσαρντσον, Σέντρικ Χάρντγουικ
    Διάρκεια: 100′

    Μια ιστορία του κόσμου από το 1940 έως το 2036, που ξεκινά με έναν μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο και ολοκληρώνεται με το πρώτου ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι και μια επανάσταση ενάντια στην πρόοδο. Μια ταινία για το μέλλον της ανθρωπότητας, η οποία προφητεύει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις επίπεδες οθόνες LCD.


    Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΟΥ – AΝΤ1 20:00
    (The Guilt Trip)
    Κομεντί, αμερικανικής παραγωγής του 2012
    Σκηνοθεσία: Αν Φλέτσερ
    Παίζουν: Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Σεθ Ρότζεν, Τζουλίν Ρενέ
    Διάρκεια: 95′

    Ενας νεαρός εφευρέτης καλεί την υπερπροστατευτική χήρα μητέρα του να τον συνοδεύσει σε ένα οδικό ταξίδι επαγγελματικής φύσεως, που θα τους δώσει την ευκαιρία να συμφιλιωθούν με τις ενοχές τους.

    Μετά τα «27 Φορέματα» και «Η Πρόταση», η σκηνοθέτις Αν Φλέτσερ, βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια των κομεντί, αυτή τη φορά με μια δόση road movie, ενώ οι ηθοποιοί, Στρέιζαντ-Ρότζεν, υπηρετούν παραπάνω από ικανοποιητικά τους ρόλους τους.


    ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ALPHA 01:00
    (Mud)
    Θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2013
    Σκηνοθεσία: Τζεφ Νίκολς
    Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Ριζ Γουίδερσπουν, Τάι Σέρινταν, Τζέικομπ Λόφλαντ, Σαμ Σέπαρντ, Σάρα Πόλσον, Πολ Σπαρκς
    Διάρκεια: 122′

    Δύο 14χρονοι φίλοι, ο Έλλις και ο Νέκμπον, ζουν με τις οικογένειές στους στις όχθες του Μισισιπή. Κάποια στιγμή, μέσα στα ριψοκίνδυνα παιχνίδια τους πάνω σε μια νησίδα του ποταμού θα αντικρύσουν μια μυστηριώδη εικόνα: μία βάρκα σφηνωμένη πάνω σε ένα δέντρο, προφανώς αποτέλεσμα παλαιότερης υπερχείλισης του ποταμού. Σύντομα όμως διαπιστώνουν ότι μέσα εκεί έχει βρει καταφύγιο ένας μυστηριώδης άντρας, ο Μαντ. Κυνηγημένος από την αστυνομία, αλλά και από κακούς ανθρώπους, ο Μαντ προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δύο αγοριών, για να τον βοηθήσουν να έρθει σε επαφή με την αγαπημένη του Γιούνιπερ. Αν και στην αρχή διστάζουν, οι δύο μικροί φίλοι έχουν κάθε λόγο να τον βοηθήσουν να φύγει από κει, αφού ως αντάλλαγμα η βάρκα-καταφύγιο θα μείνει στα χέρια τους. Τα πράγματα όμως δεν θα κυλήσουν όπως αρχικά είχαν υπολογίσει και οι τρεις…

    • Ταινία ενηλικίωσης που υμνήθηκε από τους κριτικούς τόσο για τη σκηνοθεσία της, όσο και για τις ερμηνείες – ειδικά αυτή του Μάθιου ΜακΚόναχι, που το ρεσιτάλ υποκριτικής του ήταν ο προθάλαμος για το Όσκαρ της επόμενης χρονιάς…
    Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας

    entertainment.in.gr

    Sports in

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024