Απέρριψε το ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα τηλεοπτικών σταθμών
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 129-131/2016 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star και Έψιλον, ενώ ήδη έχει απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 129-131/2016 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον, ενώ ήδη έχει απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τριών εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών (Αlpha, Star Channel και Έψιλον), που είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου 2016 και αφορούσαν τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.
Παράλληλα, δημοσιεύθηκε το σκεπτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (124/2016) της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Mega Channel.
Συγκεκριμένα το ΣτΕ, στην απόφασή του για το Mega Channel, έκρινε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)», είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας).
Όποτε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010, η αίτηση του Mega Channel δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989).
Σύμφωνα με το ΣτΕ η αίτηση του Mega Channel, ως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι απορριπτέα ως αβάσιμη, αλλά και ως αίτηση αναστολής είναι και πάλι απορριπτέα, καθώς από την επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής και έτσι επέστρεψε στο κανάλι το παράβολο που είχε καταθέσει για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν

