Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο παράξενος ποιητής που δημιουργεί χτυπώντας από πόρτα σε πόρτα

Ο παράξενος ποιητής που δημιουργεί χτυπώντας από πόρτα σε πόρτα

Ένα υγρό απόγευμα Σαββάτου στα τέλη Ιουνίου, ένας άνδρας φορώντας γαλότσες και αδιάβροχο γύριζε στους λασπωμένους από τη βροχή δρόμους του Σόμερσετ, με τις τσέπες του γεμάτες κάρτες. Μαζί του κουβαλούσε και ένα κίτρινο πλακάτ που έγραφε «Ποιήματα για σένα» και ζητούσε από τους περαστικούς του Glastonbury Festival αν θέλουν να γράψει για αυτούς ένα ποίημα. Ο Ρόουαν ΜακΚέιμπ είναι ο μοναδικός ποιητής στον κόσμο που σκαρώνει στίχους από ιστορίες αγνώστων, χτυπώντας πόρτα-πόρτα.

Ένα υγρό απόγευμα Σαββάτου στα τέλη Ιουνίου, ένας άνδρας φορώντας γαλότσες και αδιάβροχο γύριζε στους λασπωμένους από τη βροχή δρόμους του Σόμερσετ, με τις τσέπες του γεμάτες κάρτες.

Μαζί του κουβαλούσε και ένα κίτρινο πλακάτ που έγραφε «Ποιήματα για σένα» και ζητούσε από τους περαστικούς του Glastonbury Festival αν θέλουν να γράψει για αυτούς ένα ποίημα.

Ο παράξενος ποιητής έδινε στους περαστικούς κάρτες με λέξεις όπως «κάρι», «ρέγγε», «ρομπότ» και στη συνέχεια ξεκινούσε το ποίημα του για το συγκεκριμένο θέμα που επέλεγε ο καθένας.

Πρόκειται για τον Ρόουαν ΜακΚέιμπ, τον μοναδικό ποιητή στον κόσμο που σκαρώνει στίχους από ιστορίες αγνώστων χτυπώντας πόρτα-πόρτα.

Ο 25χρονος τριγυρνά συνήθως στους δρόμους του Νιουκαστλ χτυπώντας κουδούνια αγνώστων και γράφοντας στίχους κατά παραγγελία για όποιον ανοίξει την πόρτα.

Έχει γράψει ποιήματα για πουλιά, για την αγάπη, για την ανατροφή των παιδιών, για την επέτειο ενός ζευγαριού, για το σκυλί κάποιου.

Στο Glastonbury Festival έγραψε, όπως λέει χαριτολογώντας ο ίδιος «τις μεγαλύτερες επιτυχίες» του.

Στο Νιουκαστλ γυρνάει από πόρτα σε πόρτα, μιλά σε αγνώστους και τους ζητά να του πουν ποιοι είναι και τι σκέφτονται. Μία ή δύο εβδομάδες αργότερα επιστρέφει με έτοιμους τους στίχους του ποιήματος που απαγγέλλει μπροστά τους.

Ο 25χρονος εργάζεται ως πλασιέ και ως δημοσιογράφος, κάνει εργαστήρια ποίησης για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους.

Αυτό που τον γεμίζει όμως περισσότερο από όλα είναι να πλάθει τα ποιήματα του μέσα από ιστορίες αγνώστων και να τους τα απαγγέλλει από πόρτα σε πόρτα.

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024