Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμικάζι στην Τζέντα ανατινάχθηκε κοντά στο αμερικανικό προξενείο

Καμικάζι στην Τζέντα ανατινάχθηκε κοντά στο αμερικανικό προξενείο

Καμικάζι στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου προς το εκεί αμερικανικό προξενείο. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Η ανησυχία σε όλες τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές είναι έντονη τη Δευτέρα, με αυξημένη «επιφυλακή» λόγω της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου.

Καμικάζι στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου προς το εκεί αμερικανικό προξενείο. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Η ανησυχία σε όλες τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές είναι έντονη τη Δευτέρα, με αυξημένη «επιφυλακή» λόγω της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου.

H επιφυλακή αυτή ήταν που είχε, ενδεικτικά, προκαλέσει την αναταραχή γύρω από την έκρηξη στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη, η οποία τελικά είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, ο βομβιστής πάρκαρε το πρωί της Δευτέρας το αυτοκίνητό του σε νοσοκομείο απέναντι από το αμερικανικό προξενείο στην Τζέντα και πλησίασε προς την πλευρά του αστυνομικού ελέγχου.

Όταν τον πλησίασαν δύο ένστολοι για να κάνουν τον έλεγχο, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, τραυματίζοντάς τους. Ο βομβιστής σκοτώθηκε.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με στόχο ξένη διπλωματική αποστολή εδώ και χρόνια στη Σαουδική Αραβία.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι κανείς υπάλληλος του προξενείου δεν έχει τραυματιστεί. Η Ουάσινγκτον ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με το Ριάντ για την έρευνα γύρω από το περιστατικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024