Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση και μοντέλο Αυστραλίας «φέρνει» ο Γκόουβ

Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση και μοντέλο Αυστραλίας «φέρνει» ο Γκόουβ

Η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ δίνει την ευκαιρία για την «επανεκκίνηση» του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ο υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις Μάικλ Γκόουβ τονίζοντας ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να προέλθει από το στρατόπεδο του Brexit Υπόσχεται να δώσει 100 εκατ. λίρες επιπλέον την εβδομάδα στο NHS έως το 2020, αλλά και να βάλει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση εισάγοντας το μοντέλο Αυστραλίας. Και διαμηνύει στην ΕΕ ότι εάν βρεθεί στην πρωθυπουργία δεν θα ενεργοποιήσει φέτος το Άρθρο 50 φέτος.

Η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ δίνει την ευκαιρία για την «επανεκκίνηση» του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ο υποψήφιος της «αλλαγής» -κατά τα λεγόμενά του- για την ηγεσία των Τόρις Μάικλ Γκόουβ. O επόμενος πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να προέλθει από το στρατόπεδο του Brexit, δηλώνει ο Γκόουβ αφότου έβγαλε νοκ-άουτ από την κούρσα ηγεσίας τον Μπόρις Τζόνσον. Και υπόσχεται να δώσει 100 εκατ. λίρες επιπλέον την εβδομάδα στο NHS έως το 2020 αλλά και να βάλει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση εισάγοντας το μοντέλο Αυστραλίας.

Το αυστραλιανό μοντέλο για τη ρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης στηρίζεται σε σύστημα μοριοδότησης ανάλογα με τα επαγγελματικά προσόντα, το μορφωτικό επίπεδο, βαθμό εξειδίκευσης, γνώση των Αγγλικών, ηλικία, προϋπηρεσία κ.α.

Κατά την ομιλία του στην οποία ανακοίνωσε τα σχέδιά του σε περίπτωση επικράτησης, ο Μάικλ Γκόουβ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας φέτος επιμένοντας ότι πρέπει να προηγηθούν προκαταρκτικές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα μορφή της σχέσης της με το Ηνωμένο Βασίλειο -γεγονός το οποίο έχουν κατηγορηματικά αρνηθεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαμηνύοντας ότι διαπραγμάτευση πριν τον Άρθρο 50 δεν θα υπάρξει.

«Ένας από τους λόγους που είπα ‘όχι σε αυτό το ημερολογιακό έτος’ είναι γιατί πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις, δεν θα έλεγα διαπραγματεύσεις, έτσι δεν θα ήθελα να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό» τόνισε.

«Ελέγχουμε το πότε θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 50 και θα το κάνουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι» προσέθεσε.

Μιλώντας για το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ο Γκόουβ δεσμεύτηκε να δίνονται 100 εκατομμύρια στερλίνες επιπλέον κάθε εβδομάδα στο NHS μέχρι το 2020, σε περίπτωση που γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ένα από τα πλέον «ισχυρά» επιχειρήματα της εκστρατείας υπέρ του Brexit ήταν ο ισχυρισμός ότι σήμερα η Βρετανία στέλνει 350 εκατομμύρια στερλίνες την εβδομάδα στην ΕΕ, ποσό που θα ήταν καλύτερα να δαπανάται για το NHS. Οι υποστηρικτές της εκστρατείας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ αμφισβήτησαν τα στοιχεία αυτά, ενώ ο ίδιος ο Νάιτζελ Φάρατζ αυτοδιαψεύστηκε στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων τη δέσμευση πριν ολοκληρωθεί καλά καλά η καταμέτρηση των ψήφων.

Στο ζήτημα της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο γεννημένος στη Σκωτία Γκόουβ ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει δεύτερο ψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας -γεγονός το οποίο έχει χαρακτηρίσει «πολύ πιθανό» η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον δεδομένου ότι οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στις κάλπες της 23ης Ιουνίου.

«Πιστεύω ότι ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να είναι από την πλευρά που νίκησε. Το θέτω απλά, το καλύτερο πρόσωπο για να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ είναι κάποιος που συμφώνησε να αποχωρήσει η Βρετανία» από την ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις κόντρα στην υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι που στήριξε το «Remain».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024