Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Να κάνουμε περισσότερα για τους πρόσφυγες, λένε σταρ του Game of Thrones

...

Καταυλισμό σύρων προσφύγων στη Λέσβο επισκέφθηκαν οι ηθοποιοί Λίνα Χέντεϊ, Μέιζι Γουίλιαμς και Λίαμ Κάνινγχαμ, πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones. Το μήνυμά τους; «Να κάνουμε περισσότερα» για τους περίπου 57.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η Χέντεϊ (Σέρσεϊ Λάνιστερ), η Γουίλιαμς (Άρια Σταρκ) και ο Κάνινγχαμ (Σερ Ντάβος) βρέθηκαν στη Λέσβο καλεσμένοι της ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC.

«Αυτοί οι έξυπνοι, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους» λέει η Χέντεϊ. «Θέλουν να γυρίσουν στις κοινότητες και στις γειτονιές τους. Θέλουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο και είναι εγκλωβισμένοι. Είναι εγκλωβισμένοι. Και είναι απίστευτα θλιμμένοι. Είναι κατανοητό. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτούς. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα για αυτούς» σημείωσε η Χέντεϊ.

Η Χέντεϊ σε σειρά αναρτήσεών της στο Twitter έκανε λόγο για μία «εμπειρία ζωής» και είπε: «Με κάνει να αισθάνομαι ντροπή όταν συμπεριφερόμαστε σαν να μην είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα καλοί μου άνθρωποι».

Και συνέχισε: «Γνώρισα κάποιους φανταστικούς, δυνατούς ανθρώπους σήμερα. Ανθρώπους που μας χρειάζονται για να τους στηρίξουμε».

«Για μένα το θέμα αφορά τα παιδιά. Παιδιά με τόσο πολλές δυνατότητες, τόσο πολλές ελπίδες και όνειρα. Πού είναι η ανθρωπιά όταν γίνεται αποδεκτό το να μαραζώνουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε η Μέιζι Γουίλιαμς.

H 19χρονη Βρετανή μίλησε και για το δημοψήφισμα που φέρνει την Αγγλία στην έξοδο της ΕΕ. «Για μένα το πιο τρομακτικό πράγμα στο να φύγουμε από την Ευρώπη είναι το άγνωστο» είπε. «Η κοινή συναίνεση είναι να κλείσουμε απλά την πόρτα και να φύγουμε και αυτό με απογοητεύει» τόνισε. «Έχουμε ευθύνη να ακούσουμε τις ιστορίες των προσφύγων, να τις φέρουμε πίσω και να μειώσουμε το παράξενο, λανθασμένο στίγμα που υπάρχει για αυτούς» τόνισε η ηθοποιός.

Ο 55χρονος Λίαμ Κάνινγχαμ ήταν αυτός που έκανε τη σκληρότερη κριτική στους ευρωπαίους πολιτικούς.

«Υπάρχει η επιθυμία (από τους πολιτικούς) να μην βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι εδώ» είπε. «Δεν βγαίνουν απλά να το πουν. Δεν είναι ειλικρινείς με αυτό. Έτσι, κάνουν το παλιό κόλπο: σέρνουν τα πόδια τους, σέρνουν τα πόδια τους μέσω της γραφειοκρατίας. Θέλουν να κάνουν την Ευρώπη μη επιθυμητό προορισμό. Αυτός είναι ο στόχος» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Θα ήθελα να αρπάξω αυτούς τους ανθρώπους από τον σβέρκο, να τους φέρω στους καταυλισμούς και να τους πω: «Δείτε τι κάνατε»» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μεταξύ των προσφύγων είναι επιτυχημένοι άνθρωποι που «τους πήραν τα πάντα».

«Ήμουν θυμωμένος και πριν, αλλά όταν συναντάς αυτούς τους όμορφους ανθρώπους, τα παιδιά σου, τους αδελφούς σου, τις αδελφές σου και βλέπεις τι τους έχουν κάνει… Είναι ντροπή» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024