Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Ραχόι φέρεται να προτιμά στήριξη των Σοσιαλιστών για να κυβερνήσει

O Ραχόι φέρεται να προτιμά στήριξη των Σοσιαλιστών για να κυβερνήσει

Στο σοσιαλιστικό PSOE φέρεται, σύμφωνα με τα όσα λέγονται στη Μαδρίτη, να επικεντρώνεται ο Μαριάνο Ραχόι του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) για να σχηματίσει κυβέρνηση, ξεκινώντας τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την κάλπη. Η ηγεσία του PSOE έχει φανεί αρνητική, όμως ο Ραχόι ελπίζει σε αλλαγή στάσης μέσω ανταλλαγμάτων για ένα σχήμα στο οποίο θα ήταν «καλοδεχούμενοι» και οι Ciudadanos.

Στο σοσιαλιστικό PSOE φέρεται, σύμφωνα με τα όσα λέγονται στη Μαδρίτη, να επικεντρώνεται ο Μαριάνο Ραχόι του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) για να σχηματίσει κυβέρνηση, ξεκινώντας τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την κάλπη.

Η ηγεσία του PSOE έχει φανεί αρνητική, όμως ο Ραχόι ελπίζει σε αλλαγή στάσης μέσω ανταλλαγμάτων για ένα σχήμα στο οποίο θα ήταν «καλοδεχούμενοι» και οι Ciudadanos.

Tην Πέμπτη, ο Μαριάνο Ραχόι ξεκινά, ως αρχηγός του πρώτου αλλά μη αυτοδύναμου κόμματος στη νέα Βουλή, τις συνομιλίες με τις ηγεσίες των υπόλοιπων κόμμάτων για αναζήτηση στήριξης -η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να έρθει ακόμη και με τη μορφή «ανοχής» και συμφωνιών επί των σημείων.

Όπως αναφέρει η El Pais, επικαλούμενη πηγές στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο Ραχόι στοχεύει σε συνασπισμό με το PSOE που θα περιλαμβάνει τον αρχηγό των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, ελπίζοντας πως ο δεύτερος θα έχει αλλάξει γνώμη μέχρι τη σύγκληση της νέας Βουλής στις 19 Ιουλίου.

Σε αυτό το σχήμα οι Ciudadanos, το τέταρτο κόμμα, θα ήταν «καλοδεχούμενο», ανέφεραν οι πηγές. Το Ciudadanos, η δύναμη του οποίου δεν επαρκεί στο PP για αυτοδυναμία, έχει εμφανιστεί μεν ανοικτό σε συνομιλίες όμως αρνητικό σε κυβέρνηση υπό τον Ραχόι.

Το στοίχημα του PP είναι πως το δεύτερο κόμμα δεν αντέξει την πίεση μέχρι τα μέσα Ιουλίου να εμφανιστεί εκ νέου «υπεύθυνο» για ναυάγιο που θα μπορούσε ξανά, για τρίτη φορά, να οδηγήσει σε κάλπες.

Ως λύση ανάγκης, που καθόλου δεν μπορούσε να αποκλειστεί, θα ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας με το «πολιτικό χαρτί» του Ραχόι πως, αν και ακόμη αυτοδύναμος, ήταν ο μοναδικός ευνοημένος από την κάλπη της 26ης Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024