Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαλούνται 374 Opel Mokka στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 374 Opel Mokka στην Ελλάδα

Ενδεχόμενο ελλιπούς μόνωσης που μπορεί να οδηγήσει στην εισχώρηση νερού στη σύνδεση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του συστήματος πέδησης και κατά συνέπεια στην ανάφλεξή της, "καλεί" το γερμανικό crossover για επισκευή.

Στην ανάκληση Opel Mokka προχωρά η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε, γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά 374 οχήματα μοντέλα ετών 2015/2016, εκ των οποίων τα 369 είναι στην κατοχή των καταναλωτών.

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η Opel, ποιοτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι, υπάρχει η πιθανότητα εισχώρησης νερού μέσα στη σύνδεση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου φρένων EBCM.

Στη χειρότερη περίπτωση, το νερό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε ροή υψηλής ενέργειας και απότομη θέρμανση της περιοχής με ενδεχόμενο ανάφλεξης.

Για να διορθωθεί αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να ελεγχθεί εάν το κάλυμμα του νερού στο κλιπ στερέωσης σφραγίζει σωστά. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή μόνωση του φις στερέωσης της EBCM.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 211 211 1543.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024