Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέντσι: Στο τραπέζι πρόταση για ευρωπαϊκή υπηκοότητα σε βρετανούς φοιτητές

Ρέντσι: Στο τραπέζι πρόταση για ευρωπαϊκή υπηκοότητα σε βρετανούς φοιτητές

Οι Βρετανοί φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε πανεπιστήμια χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως αποκτούν ευρωπαϊκή υπηκοότητα, σύμφωνα με σχέδιο που εξετάζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Οι Βρετανοί φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε πανεπιστήμια χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως αποκτούν ευρωπαϊκή υπηκοότητα, σύμφωνα με σχέδιο που εξετάζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

«Εάν ένας βρετανός φοιτητής αποφασίσει να περάσει δύο, τρία, τέσσερα χρόνια σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, εξετάζουμε εάν υπάρχει η δυνατότητα να του δοθεί ευρωπαϊκό διαβατήριο» είπε ο Ρέντσι μετά τη συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε το σχέδιο.

Ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο είχε συζητηθεί και στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι νομικά κωλύματα ενδέχεται να καταστήσουν αδύνατη την εφαρμογή του σχεδίου.

Το να δοθεί ευρωπαϊκή υπηκοότητα σε βρετανούς φοιτητές ενδέχεται να αναγκάσει τις χώρες-μέλη της ΕΕ να κάνουν το ίδιο και για άλλες μη χώρες μέλη της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν καταγγελίες για διακρίσεις.

Ο Ρέντσι είπε πάντως ότι το σχέδιο συζητείται επειδή το Brexit θα μπορούσε να φέρει σε μειονεκτική θέση τη νέα γενιά Βρετανών.

«Λυπούμαστε για τη νέα γενιά, ειδικά για τη νέα γενιά που ζει και σπουδάζει στη Βρετανία, αλλά αυτή είναι η δημοκρατία» σημείωσε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ιταλικός Τύπος ανέφερε ότι ο Ρέντσι σκόπευε να δώσει την ιταλική υπηκοότητα στους βρετανούς φοιτητές στην Ιταλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024