Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρακάκος και Kremer πρώτοι στον 13ο Olympus Marathon

Θεοδωρακάκος και Kremer πρώτοι στον 13ο Olympus Marathon

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 13ος Olympus Marathon 2016. Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο βουνό του Ολύμπου τα τελευταία 13 χρόνια. Πρώτος ήταν ο αθλητής της Salomon Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4:37:21, επίδοση που αποτελεί και νέο προσωπικό ρεκόρ του στη συγκεκριμένη διαδρομή ενώ 1η γυναίκα είναι η Αμερικανίδα Stevie Kremer, μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες ορεινού τρεξίματος που συμμετείχε πρώτη φορά φέτος στον Olympus Marathon με χρόνο 5:21:36 συντρίβοντας το ρεκόρ διαδρομής.

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 13ος Olympus Marathon 2016. Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο βουνό του Ολύμπου τα τελευταία 13 χρόνια.

Ενας απαιτητικός αγώνας 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής που φέτος υποδέχτηκε 790 αθλητές, αριθμό ρεκόρ συμμετοχών για τον μεγάλο αγώνα. Στο φετινό αγώνα συμμετείχαν 92 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς τα ξημερώματα της Κυριακής αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα «Ζωνάρια», ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο «Ζολώτας», τα «Πριόνια» και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.

Πρώτος αθλητής του 13ου Olympus Marathon ήταν ο αθλητής της Salomon Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4:37:21, επίδοση που αποτελεί και νέο προσωπικό ρεκόρ του στη συγκεκριμένη διαδρομή ενώ 1η γυναίκα είναι η Αμερικανίδα Stevie Kremer, μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες ορεινού τρεξίματος που συμμετείχε πρώτη φορά φέτος στον Olympus Marathon με χρόνο 5:21:36 συντρίβοντας το ρεκόρ διαδρομής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με ανακοίνωσή της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών στο χθεσινό παιχνίδι με την Έβερτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024