Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικασίες για νέα παρέμβαση ΕΚΤ λόγω Brexit ενισχύουν ομόλογα της ευρωζώνης

Εικασίες για νέα παρέμβαση ΕΚΤ λόγω Brexit ενισχύουν ομόλογα της ευρωζώνης

Οι επενδυτές αναζητούσαν ομόλογα χαμηλότερης αξιολόγησης την Τρίτη, ποντάροντας σε νέα παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά μετά το Brexit, αναφέρει το Reuters. Οι αποδόσεις των ισπανικών, πορτογαλικών και ιταλικών δεκαετών ομολόγων αναφοράς υποχωρούσαν πάνω από 8 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση των γερμανικών ομολόγων σημείωνε άνοδο για πρώτη φορά σε μία εβδομάδα.

Οι επενδυτές αναζητούσαν ομόλογα χαμηλότερης αξιολόγησης την Τρίτη, ποντάροντας σε νέα παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά μετά το Brexit, αναφέρει το Reuters. Οι αποδόσεις των ισπανικών, πορτογαλικών και ιταλικών δεκαετών ομολόγων αναφοράς υποχωρούσαν περισσότερο από 8 μονάδες βάσης.

Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων σημείωνε άνοδο για πρώτη φορά σε μία εβδομάδα μετά την υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό την Παρασκευή.

Οι διαπραγματευτές ομολόγων επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών αργότερα στην ημέρα αναμένοντας νέα για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ενώ οι οικονομολόγοι προβλέπουν χαμηλότερη ανάπτυξη και πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ορισμένοι στις αγορές αναμένουν παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της αποχώρησης των Βρετανών.

«Εάν υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πυροδοτήσει χαμηλότερη ανάπτυξη και χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη, τότε είναι λογικό να αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη χρήση περισσότερων μέσων, ίσως περισσότερη ποσοτική χαλάρωση (QE), κι’ άλλη μείωση επιτοκίων», είπε ο Patrick Jacq, υπεύθυνος στρατηγικής για την Ευρώπη στην BNP Paribas.

Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρούσε περισσότερο από 8 μονάδες βάσης στο 1,369%, στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2015. Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς υποχωρούσε 7,1 μονάδες βάσης στο 1,36% και του πορτογαλικού 7 μονάδες στο 3,25%. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφωνόταν στο -0,09% από το -0,169% την Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024