Νέο κύμα παραιτήσεων αυξάνει την πίεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν
Νέο κύμα αποχωρήσεων βουλευτών του Εργατικού Κόμματος έρχεται να προστεθεί στην παραίτηση 11 ανώτερων στελεχών του κόμματος μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αντιστέκεται ωστόσο μέχρι στιγμής στις πιέσεις να εγκαταλείψει την ηγεσία των Εργατικών εξαιτίας της χλιαρής, σύμφωνα με τους επικριτές του, προσπάθειας να κρατήσει τη Βρετανία εντός ΕΕ.
Νέο κύμα αποχωρήσεων βουλευτών του Εργατικού Κόμματος έρχεται να προστεθεί στην παραίτηση 11 ανώτερων στελεχών του κόμματος μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αντιστέκεται ωστόσο μέχρι στιγμής στις πιέσεις να εγκαταλείψει την ηγεσία των Εργατικών εξαιτίας της χλιαρής, σύμφωνα με τους επικριτές του, προσπάθειας να κρατήσει τη Βρετανία εντός ΕΕ.
Δηλώνει δε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία κινήσουν οι εξεγερμένοι του κόμματός του.
«Δεν πιστεύω ότι το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία σας είναι ή θα είναι ποτέ σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να πάει στον λαό σε μια εκλογική διαδικασία και να του ζητήσει να τον υπηρετήσει ως κυβέρνηση» δηλώνει η εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών Άννα Τάρλεϊ στην επιστολή της παραίτησής της, την οποία ανήρτησε στο Twitter.
Η Τάρλεϊ είναι μία από τα τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας του Κόρμπιν που παραιτήθηκαν το πρωί της Δευτέρας αυξάνοντας τις πιέσεις προς τον ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος εξελέγη στη θέση αυτή πέρυσι έπειτα από ένα ξαφνικό κύμα ενθουσιασμού για την αριστερή του ατζέντα και τη δέσμευσή του για μία νέα προσέγγιση στην πολιτική.
Το απόγευμα της Δευτέρας παραιτήθηκε και ο Κιρ Στάρμερ, σκιώδης υπουργός για θέματα μετανάστευσης.
Εκτός από αυτούς, παραιτήθηκαν επίσης και ορισμένοι συνεργάτες της ομάδας του Κόρμπιν. Όλοι όσοι παραιτήθηκαν παραμένουν στη θέση τους ως βουλευτές.
Εν μέσω της θύελλας παραιτήσεων, ο Κόρμπιν ανακοίνωσε έναν αριθμό διορισμών σε αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν την Κυριακή, προάγοντας έναν αριθμό μελών του εσωτερικού πυρήνα των υποστηρικτών του σε ανώτερες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442