Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέρμπι Κροατία - Πορτογαλία για μια θέση στους «8»

Ντέρμπι Κροατία – Πορτογαλία για μια θέση στους «8»

Αφού κατάφερε να στριμωχτεί στην φάση νοκ-άουτ του Euro 2016, μετά από τρεις ισοπαλίες στην φάση των ομίλων, η Πορτογαλία είναι έτοιμη να ανεβάσει ταχύτητα όταν αντιμετωπίσει την Κροατία στη Λανς, όπως διαβεβαίωσε ο προπονητής Φερνάντο Σάντος. Ενώ οι Κροάτες έκλεισαν την φάση των ομίλων με 2-1 νίκη επί της κατόχου Ισπανίας, η Πορτογαλία βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, πριν φτάσει στην ισοπαλία 3-3 απέναντι στους Ούγγρους στη Λιόν.

Αφού κατάφερε να στριμωχτεί στην φάση νοκ-άουτ του Euro 2016, μετά από τρεις ισοπαλίες στην φάση των ομίλων, η Πορτογαλία είναι έτοιμη να ανεβάσει ταχύτητα όταν αντιμετωπίσει την Κροατία στη Λανς, όπως διαβεβαίωσε ο προπονητής Φερνάντο Σάντος.

Ενώ οι Κροάτες έκλεισαν την φάση των ομίλων με 2-1 νίκη επί της κατόχου Ισπανίας, η Πορτογαλία βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, πριν φτάσει στην ισοπαλία 3-3 απέναντι στους Ούγγρους στη Λιόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, υποτονικός στην ισοπαλία (1-1) με την Ισλανδία και σε εκείνη με την Αυστρία (0-0), πήρε την κατάσταση πάνω του και με δύο ωραία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έσωσε την Πορτογαλία από μια πρόωρη έξοδο. Ο Σάντος είναι σίγουρος ότι ο Ρονάλντο, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα καθοδηγήσει την Πορτογαλία για να κερδίσει «μια σειρά τελικών», στο δρόμο για τον παρθενικό της τίτλο.

«Ο Ρονάλντο είναι ένας σκόρερ και νικητής, παίζει μπροστά και πετυχαίνει γκολ,» δήλωσε ο Σάντος , όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψηφίστηκε MVP στον αγώνα εναντίον των Ούγγρων. «Είμαι βέβαιος ότι η επίδοση αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε το τουρνουά. Τα πάντα είναι διαφορετικά τώρα, γιατί κάθε παιχνίδι που ακολουθεί είναι σαν ένας τελικός, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Θέλουμε να βγούμε στην κορυφή και να πάμε μέχρι τέλος τη διαδρομή. Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, γιατί όταν θα βγαίνουμε μπροστά αφήνουμε πάρα πολλά κενά στο πίσω μέρος, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα στον όμιλο».

Οι Κροάτες, έκαναν ανατροπή για να νικήσουν την Ισπανία, ικανοποίησαν τον προπονητή τους Άντε Τσάτσιτς, που είδε τον αναπληρωματικό επιθετικό Νίκολα Καλίνιτς και αρκετούς άλλους να λάμπουν. Ο Κάλινιτς που πήρε την θέση του Μάντζουκιτς, ισοφάρισε, πριν ο Πέρισιτς δώσει τη νίκη.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ευκολότερη αντίπαλο από ό,τι η Πορτογαλία στην φάση των «16», αλλά εάν παίξουμε όπως κάναμε στη φάση των ομίλων, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε,» είπε ο Καλίνιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ντοβίλ, τη βάση της Κροατίας. «Είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στο τουρνουά και αν η μεσαία γραμμή μας κερδίζει τη μάχη στο κέντρο του γηπέδου, θα νικήσουμε. Αυτή είναι η ευκαιρία της σημερινής γενιάς και εμείς θα μας θυμούνται μόνο αν κάνουμε κάτι μεγάλο εδώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024