Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισπανία ζητά συνδιακυβέρνηση του Γιβραλτάρ μετά το Brexit

Η Ισπανία ζητά συνδιακυβέρνηση του Γιβραλτάρ μετά το Brexit

Η Ισπανία θα επιδιώξει συγκυβέρνηση στο Γιβραλτάρ μετά την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσί-Μαργκάγιο. Από τη Μαδρίτη, η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι είναι πως η Ισπανία είναι σε θέση να αντέξει το οικονομικό σοκ από το Brexit.

Η Ισπανία θα επιδιώξει συγκυβέρνηση στο Γιβραλτάρ μετά την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσί-Μαργκάγιο.

Από τη Μαδρίτη, η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι είναι πως η Ισπανία είναι σε θέση να αντέξει το οικονομικό σοκ από το Brexit.

To δημοψήφισμα μετέβαλε ριζικά, όπως σημειώνει το βρετανικό Reuters, τις προοπτικές της χερσονήσου του Γιβραλτάρ, βρετανικό υπερπόντιο έδαφος από το 1713 και το μήλον της έριδος στις βρετανοισπανικές σχέσεις.

«Είναι μια ριζική αλλαγή που διανοίγει νέες δυνατότητες στο Γιβραλτάρ, τις οποίες είχαμε να δούμε καιρό. Ελπίζω η φόρμουλα της συγκυβέρνησης – για να είμαι σαφής, η ισπανική σημαία στον «Βράχο» – είναι πολύ πιο κοντά σε σχέση με πριν» είπε ο Μαργκάγιο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής.

Στο βρετανικό Γιβραλτάρ, το «Μένουμε» έπιασε 95,9% στο δημοψήφισμα, με την προσέλευση στις κάλπες να είναι σημαντικά υψηλότερη (83,5%) από ό,τι συνολικά στη βρετανική επικράτεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024