«Εγγυήσεις» για το καλό της Βρετανίας και της ηπείρου ζητά ο Πάπας μετά το Brexit
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσουν «εγγυήσεις» για το καλό τόσο της Βρετανίας όσο και των χωρών της γηραιάς ηπείρου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσουν «εγγυήσεις» για το καλό τόσο της Βρετανίας όσο και των χωρών της γηραιάς ηπείρου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο λίγο μετά την αναχώρησή του από τη Ρώμη με προορισμό το Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, ο Ποντίφικας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό, διότι είναι βούληση των πολιτών.
«Οι πολίτες εξέφρασαν τη βούλησή τους και αυτό απαιτεί μεγάλη ευθύνη από όλους εμάς για να εγγυηθούμε το καλό των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και το καλό και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό είναι που περιμένω» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Ο Φραγκίσκος μίλησε για την «ευθύνη» της Ευρώπης να «εγγυηθεί τη συμβίωση» μετά την ιστορική ψήφο της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί το 2025 – Που έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις
- Ποιος είναι ο 92χρονος δικαστής του Νικολάς Μαδούρο;
- Nike, Μαδούρο και meme power: όταν το branding επισκιάζει τη σύλληψη
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σε τεντωμένο σχοινί
- Οι ΗΠΑ θα πωλούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας επ΄αόριστον λέει ο υπουργός Ενέργειας Ράιτ
- Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
