«Εγγυήσεις» για το καλό της Βρετανίας και της ηπείρου ζητά ο Πάπας μετά το Brexit
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσουν «εγγυήσεις» για το καλό τόσο της Βρετανίας όσο και των χωρών της γηραιάς ηπείρου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσουν «εγγυήσεις» για το καλό τόσο της Βρετανίας όσο και των χωρών της γηραιάς ηπείρου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο λίγο μετά την αναχώρησή του από τη Ρώμη με προορισμό το Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, ο Ποντίφικας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό, διότι είναι βούληση των πολιτών.
«Οι πολίτες εξέφρασαν τη βούλησή τους και αυτό απαιτεί μεγάλη ευθύνη από όλους εμάς για να εγγυηθούμε το καλό των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και το καλό και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό είναι που περιμένω» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Ο Φραγκίσκος μίλησε για την «ευθύνη» της Ευρώπης να «εγγυηθεί τη συμβίωση» μετά την ιστορική ψήφο της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της