Πρωταθλητές ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Καβαλίερς
Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους πανηγυρίζουν οι Καβαλίερς, καθώς η ομάδα του Κλίβελαντ επικράτησε 93-89 των Γουόριορς στον 7ο και συναρπαστικότερο τελικό του ΝΒΑ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς, χάρισε στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια, πετυχαίνοντας 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα. Καθοριστικός ήταν και ο Κάιρι Ίρβινγκ, αφού με τρίποντο στα 53'' έγραψε το 92-89.
Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους πανηγυρίζουν οι Καβαλίερς, καθώς η ομάδα του Κλίβελαντ επικράτησε 93-89 των Γουόριορς στον 7ο και συναρπαστικότερο τελικό του ΝΒΑ.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς, χάρισε στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια, πετυχαίνοντας 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα. Καθοριστικός ήταν και ο Κάιρι Ίρβινγκ, αφού με τρίποντο στα 53” έγραψε το 92-89.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα επιστρέφοντας από το 1-3 στους τελικούς, μετά από 32 περιπτώσεις που δεν είχε γίνει η ανατροπή.
Αξίζει να ανανφερθεί ότι οι δύο ομάδες έμειναν στο 89-89 για πάνω από τρία λεπτά, ενώ δύο άστοχα τρίποντα του Κάρι έγραψαν τον επίλογο.
Για τους «πολεμιστές», που είχαν σημειώσει ρεκόρ με 73 νίκες σε 82 ματς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, η ήττα αυτή σηματοδότησε ένα αρνητικό σερί για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2013, με τρία συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια.
Τα δωδεκάλεπτα: 22-23, 49-42, 76-75, 89-93.
Γουόριορς: Μπαρνς 10, Γκριν 32, Τόμπσον 14, Κάρι 17, Ιγκουοντάλα 4, Βαρεχάο 1, Λίβινγκστον 8, Μπαρμπόσα 3.
Καβαλίερς: Τζέιμς 27, Λαβ 9, Τόμπσον 9, Ίρβινγκ 26, Σμιθ 2, Τζέφερσον 2, Σάμπερτ 6, Γουίλιαμς 2.
MVP o Λεμπρόν
Ο Λεμπρόν Τζέιμς αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης των εφετινών τελικών του ΝΒΑ και μάλιστα ομόφωνα. Ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και υπογράμμισε πως κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους φιλάθλους των Καβαλίερς, πως θα τους οδηγούσε στην κορυφή του ΝΒΑ.
Χαρακτηριστικά, ο Τζέιμς τόνσιε: «Κράτησα την υπόσχεσή μου. Ποτέ δεν έκρυψα ότι υπήρχε πίεση, αλλά δεν έκανα πίσω. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι μου και στον κόσμο του Κλίβελαντ. Έχουμε ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά πίστευα ακόμη και στο 3-1 ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Και τα καταφέραμε. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα όταν είμαι υπό πίεση και με αμφισβητούν. Είμαι σπίτι μου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μανού, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
- To Λας Βέγκας πλησιάζει στο NBA: Επενδυτικό σχέδιο 8 δισ. δολαρίων για τη νέα ομάδα
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Οι ιστορικές τιτανομαχίες της τετράδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα ως τον τελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442