Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

«Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί ένα  χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων» αναφέρει ο πρωθυπουργός 0Αλ.Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα. «Να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί ένα χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει:

««Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο νους μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. ωπές και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες τραγικές εικόνες που τον τελευταίο χρόνο μας έχουν γίνει πολύ οικείες.

» Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα βιβλίο Ιστορίας δεν θα καταγράψει.Την ίδια στιγμή, όμως, θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος.

» Για αυτό, ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική. Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα της Ευρώπης αποκλειστικά. Είναι διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο επιβάλλει δράσεις συνεργασίας. Ως ΝΔ υπερασπιζόμαστε την ιδέα μιας ΕΕ ενωμένης και ως εκ τούτου και ισχυρής για να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του πλανήτη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

» Και αυτό θα το κάνουμε συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών στην ΕΕ. και σε όσους διεθνείς οργανισμούς και φορείς συμμετέχουμε, στη βάση των προτάσεων που πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σκεφτόματε τους πρόσφυγες και τις αιτίες που γεννούν προσφυγιά. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μας.

» Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση για όλα τα δημοκρατικά κράτη ανεξάρτητα από τη γεωγραφική εγγύτητα με τις εστίες της έντασης.

» Η Ευρώπη και η χώρα μας, ως αναπόσπαστο μέρος της, οφείλουν να απαντήσουν στα προβλήματα των προσφύγων με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Υποστηρίζοντας τους πρόσφυγες, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ειρήνη και καταπολεμώντας τον εξτρεμισμό.

» Οι πρόσφυγες χρειάζονται ασφαλές καταφύγιο και προϋποθέσεις για ένταξη και πρόοδο. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται σχολεία όπως όλα τα παιδιά. Ας μη χαθεί άλλος χρόνος. Ας μη χαθούν άλλοι άνθρωποι.»

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας δήλωσε: «Με αφορμή την ημέρα αυτή χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, των οργανώσεων, των αλληλέγγυων, των εθελοντών, των εργαζομένων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Επιλέγουμε σήμερα να σταθούμε στη γενεσιουργό αιτία της προσφυγιάς.

» Επιλέγουμε να σταθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους αυτούς που έχουν αφήσει, τις ζωές τους, τους ανθρώπους τους, τις οικογένειες τους πίσω, στη χώρα τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, να γλυτώσουν από τον θάνατο. Καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς τόσο στην ευρωπαϊκή κοινότητα όσο και στην παγκόσμια να συμβάλλουν ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος, να τερματιστεί η γενεσιουργός αιτία της προσφυγιάς.Ως τότε θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες μας για να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπους αυτούς.

» Να ανοίξουμε τα χέρια μας, που αποτελούν τα χέρια της ΕΕ και να τους αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι δυο όροι που ανταποκρίνονται όσο καλύτερα γίνεται στην πατρίδα μας αλλά και στην ευρωπαϊκή οικογένεια.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024