Άλλοι 161 πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο
Και νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά 161 μέτρησε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και Ρόδο. Συνολικά οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι 8.428, αριθμός μεγαλύτερος από εκείνον που οι τοπικές δομές μπορούν να φιλοξενήσουν (7.450).
Και νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά 161 μέτρησε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, και συγκεκριμένα 57 στη Λέσβο, 62 στη Σάμο, 28 στη Χίο και 14 στη Ρόδο.
Συνολικά, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι 8.428, αριθμός μεγαλύτερος από εκείνον που οι τοπικές δομές μπορούν να φιλοξενήσουν (7.450).
Το πρωί άλλοι 33 πρόσφυγες έφτασαν με το πλοίο Αριάδνη από Χίο-Μυτιλήνη στον Πειραιά, όπου για άλλη μία ημέρα παραμένουν 1.261 πρόσφυγες.
Σε όλη τη χώρα, με βάση την τελευταία καταμέτρηση από το Συντονιστικό Όργανο, ανέρχονται σε 56.814.
Στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 23.893 πρόσφυγες, στην κεντρική 2.171 και στη νότια Ελλάδα 248.
Στην Αττική, οι πρόσφυγες στις οργανωμένες δομές φιλοξενίας ανέρχονται σε 9.958, ενώ στη μη οργανωμένη δομή του Ελληνικού είναι 3.657 άτομα.
Στους χώρους φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται 5.698 πρόσφυγες, ενώ εκτιμάται ότι άλλοι 1.500 παραμένουν εκτός δομών φιλοξενίας.
Στο μεταξύ, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου σε βάρος 18χρονου Αφγανού. Όπως κατήγγειλε το πρωί της Πέμπτης 45χρονη Ιρανή, ο νεαρός τη βίασε στις 2 Ιουνίου στο hotspot στο Χαλκειός.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων