Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποστηρικτές του Brexit επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το μακελειό στο Ορλάντο

Υποστηρικτές του Brexit επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το μακελειό στο Ορλάντο

Η συνδεόμενη με το ξενοφοβικό κόμμα Ukip οργάνωση Leave.EU, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κατακεραυνώνεται για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης με επαίσχυντο τρόπο του μακελειού στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Αιτία, ένα tweet -που πλέον έχει διαγραφεί- με τη φωτογραφία μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και το μήνυμα: «Αντιδράστε τώρα προκειμένου να μην υποστούμε μία κτηνωδία όπως εκείνη του Ορλάντο στην πατρίδα μας»...

Η συνδεόμενη με το ξενοφοβικό κόμμα Ukip οργάνωση Leave.EU, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κατακεραυνώνεται για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης με επαίσχυντο τρόπο του μακελειού στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Το Leave.EU ανήρτησε μία φωτογραφία στον λογαριασμό του @LeaveEUOfficial στο Twitter, όπου απεικονίζονται μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ συνοδευόταν από το μήνυμα:

«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει μία πραγματική απειλή για τον δικό μας τρόπο ζωής. Αντιδράστε τώρα προκειμένου να μην υποστούμε μια κτηνωδία όπως εκείνη του Ορλάντο στην πατρίδα μας. Η ελεύθερη διακίνηση των καλάσνικοφ στην Ευρώπη βοηθά τους τρομοκράτες. Ψηφίστε για μεγαλύτερη ασφάλεια την 23η Ιουνίου. Ψηφίστε ‘αποχώρηση’ [από την ΕΕ]».

Το εν λόγω tweet διαγράφηκε μία ώρα αργότερα από τον λογαριασμό.

Η επίσημη εκστρατεία «Vote Leave», που κρατάει αποστάσεις από την οργάνωση Leave.EU, διαχώρισε την θέση της από την ανάρτηση.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκστρατεία του δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα του Leave.EU και είναι «πολύ, πολύ σημαντικό» να μην επιχειρήσει κανείς να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την τραγωδία.

«Είναι πραγματικά επαίσχυντο» αντέδρασε η υπουργός Παιδείας Νίκι Μόργκαν, που υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Η Χίλαρι Μπεν, η υπεύθυνη Εξωτερικών Υποθέσεων του Εργατικού Κόμματος, χαρακτήρισε επίσης το tweet «αναξιοπρεπές και δειλό».

«Η αλληλεγγύη, είτε πρόκειται για το Ορλάντο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αποτελεί το καλύτερο όπλο εναντίον της τρομοκρατίας» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024