Ημερίδα για τα νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Υγείας σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Ιατρών Υγεία , διοργανώνει μία ημερίδα σχετικά με τα νεώτερα στη πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στο Νοσοκομείο Μητέρα (Αίθουσα Ν. Λούρος), στην Τρίτη 28 Ιουνίου.
Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Υγείας σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Ιατρών Υγεία , διοργανώνει μία ημερίδα σχετικά με τα νεώτερα στη πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στο Νοσοκομείο Μητέρα (Αίθουσα Ν. Λούρος), την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρες 12.30 – 17.00.
Πιστή στον ιδρυτικό και καταστατικό της ρόλο, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Υγείας, έχει στόχο την επιμόρφωση γιατρών και κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνεχίζουν να είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Σήμερα η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στηρίζεται σε επιδημιολογικά και σε τεκμηριωμένα ιατρικά δεδομένα.
Η ημερίδα έχει σκοπό την ανασκόπηση των σύγχρονων αυτών δεδομένων και την αναζήτηση μετάφρασής τους σε ιατρικές πρακτικές.
Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα ακόλουθα:
- Η πορεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων ανά την υφήλιο τον 20ο και 21ο αιώνα. Η εθνική στρατηγική πρόληψης και ποια τα αποτελέσματα. Ν.Β. Καρατζάς
- Η έννοια του παράγοντα κινδύνου. Ο συνολικός, ο σχετικός, ο απόλυτος καρδιαγγειακός κίνδυνος. Θ. Μουντοκαλάκης
- Υπέρταση. Νεώτερα πρόληψης και αντιμετώπισης. Γ. Στεργίου
- Στατίνες: ένα ισχυρό όπλο πρόληψης, για ποιους και πότε. Α. Πιπιλής
- Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης και κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ι. Ιωαννίδης
- Διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύγχρονες αντιλήψεις. Σ. Ευσταθίου
- Η εξάπλωση του καπνίσματος στις κοινωνίες. Οι συνέπειες και τα οφέλη του περιορισμού. Η. Αβραμόπουλος.
health.in.gr
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442